Informasjon om hunderasen jack russell-terrier og dens personlighetstrekk

 

Jack russell-terrieren er ikke for alle. Derfor er det viktig å overveie dens personlighetstrekk. Den energiske jack russell-terrieren trenger massevis av mosjon. Den er snakkesalig, og på grunn av dens jaktinstinkt har den en trang til å utforske, og har derfor en tendens til å streife.

 

Kort om jack russell-terrier
The Jack Russell Terrier Dog Breed

Trening kan ikke fjerne jaktinstinktet hos en jack russell-terrier. Denne hunden vil instinktivt se på familiekatten eller -hamsteren som et byttedyr.

Forventninger:

Energinivå: Svært energisk
Levetid: 13-15 år.
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Stor
Tendens til å grave: Stor Oppmerksomhetsbehov: Moderat

Avlet for:

Revejakt

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Tolags pels, flat, hard pels
Farger: Hvit, hvit med svarte eller gyllenbrune tegninger
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Jack russell-terrieren kommer i tre ulike pelstyper: glatthåret, “broken” og ruhåret Alle pelstypene pleier å røyte. Jack russell-terriere er hvite med svarte eller gyllenbrune tegninger.

Rasen har en kompakt, muskuløs kropp. Hundene vokser til de er mellom 20 og 30 cm høye. De veier vanligvis mellom 7 og 12 kg.

Personlighet:

Jack russell-terrieren er en tilfreds, energisk hund med et sterkt ønske om å være i aktivitet. Denne rasen trives best når den får vennskap og er i aktivitet. Det er vanlig for en jack russell-terrier å grave, spesielt dersom han bestemmer at det er hans jobb å fjerne alle skadedyr i hagen! Jaktferdighet er avlet inn i dem, det er i deres natur. Jakttrangen kombinert med et høyt energinivå gjør det nødvendig å trene jack russell-terrieren. Det er ikke mulig å vinne en viljekamp med en jack russell-terrier.

Siden den er en bjeffende terrier, kan jack russell-terrieren være snakkesalig. Disse hundene er imidlertid årvåkne og utmerkede vakthunder. Rasen er naturlig standhaftig og vil ikke nødvendigvis tolerere yngre barn eller andre kjæledyr i hjemmet. De kan være spesielt aggressive mot andre hunder.

Å leve med:

Personligheten til jack russell-terrieren gjør at denne rasen ikke er for alle. Det er ikke mulig å trene bort jaktinstinktet til denne rasen. Disse hundene vil instinktivt se på familiekatten eller -hamsteren som et byttedyr. Enkelte kan lære å komme overens med andre kjæledyr dersom de ble anskaffet da de var valp, men en potensiell eier bør vurdere mulighetene på forhånd.

Jack russell-terrieren trenger massevis av mosjon, og et hjem med en stor inngjerdet hage er best. Jack russell-terrieren har en trang til å utforske og jakte, og vil streife omkring. Mange har vært innestengt i dagevis i vannrenner og krypinn. Dersom den holdes innendørs, er det høyst nødvendig med daglige raske gåturer.

Jack russell-terrieren har i tillegg glede av å gå på lange fotturer eller apportere. Dette er ikke rasen for deg som liker å sitte i ro i sofaen hele dagen.

Valg av fôr til Jack Russell terrier

Jack Russell terrierens lange livslengde og lille størrelse betyr at den blir utsatt for mer kontakt med frie radikaler i løpet av sin levetid. Disse kan skade celler og DNA, blant annet i nerve- og immunsystem. Det riktige fôret kan heldigvis hjelpe! Hill's Science Plan Small & Mini inneholder et høyt nivå av klinisk dokumenterte antioksidanter, for å gi Jack Russell terrieren den immuniteten den trenger. I tillegg til det høye nivået av antioksidanter, inneholder Small & Mini fôret også en spesialblanding av omega-6 og omega-3 fettsyrer, som fremmer sunn hud og en flott pels. Du kan lese mer om vårt fôr til små hunder her.

Opprinnelse:

Jack russell-terrieren er en sann bruksterrier. Rasen fikk navnet sitt etter pastor John Russell, som avlet én av de fineste terrierstammene for revejakt i England. Jack russell-terrieren er en “baying” terrier, som betyr at hunden skal skremme ut reven med konstant bjeffing, men den vil aldri drepe byttedyret. Jack russell-terrieren har vært strengt avlet for jakt siden rasens begynnelse tidlig på 1800-tallet.

På grunn av rasens brede genetiske sammensetning, finnes det noe avvik fra rasestandarden til jack russell-terrieren. Faktisk har uenighet om beinlengde ført til at rasen er blir inndelt i atskilte raser i England, der de langbeinte hundene er kalt parson jack russell, og de kortbeinte er ganske enkelt kalt jack russell-terriere.

I Amerika, til tross for at de kortbeinte hundene har større popularitet, er det den langbeinte rasen som er offisielt anerkjent som jack russell-terrieren. Rasen har vært populær blant hesteinteresserte i årevis.

Medieeksponering, spesielt populariteten til “Moose”, terrieren som spiller “Eddie” i TV-serien “Frasier”, og “Soccer”, som spiller i barneprogrammet “Wishbone”, har hevet populariteten til rasen.

Jack russell-terrieren er et nyere medlem av AKC-terriergruppen, men det medlemskapet oppsto til protester fra oppdrettere som var redde for at AKC-anerkjennelsen ikke var bra for rasen. Resultatet er at to amerikanske foreninger eksisterer for rasen, den originale Jack Russell Terrier Club of America og den nyere AKC-anerkjente Jack Russell Terrier Association of America.

Relaterte artikler