Golden retriever; informasjon om hunderasen og dens personlighetstrekk

 

Siden golden retrievere er enkle å behage, reagerer de positivt på lydighetstrening. De utfyller denne egenskapen ved å være livlige, hengivne og avbalanserte.

 

Kort om golden retriever
The Golden Retriever Dog Breed

Golden retrievere er svært allsidige. De er kjent som fuglehunder, familiehunder, redningshunder og tjenestehunder for funskjonshemmede.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 29-32 kg
Hunn: 25-29 kg

Mankehøyde:

Hann: 58-62 cm

Hunn: 53-55 cm

Kjennetegn:

Flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Gjennomsnittlig
Levetid: 10-13 år.
Tendens til å sikle: Liten.v Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Moderat
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stort

Avlet for:

Apport

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Glatt
Farger: Ulike nyanser av gyllen
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Hannhundene er 58-62 cm høye og veier mellom 29 og 32 kg. Tispene er omtrent 53-55 cm høye og veier rundt 25 til 29 kg.

Golden retrieveren har en vannavstøtende pels som er bølgende eller flat, og gyllen til kremfarget i farge. Et av de mest attraktive karaktertrekkene ved denne rasen er behenget på halsen, beina, lårene, undersiden og halen.

Hundens hode er sterkt og bredt. Ørene er ikke spesielt store, men de sitter høyt på hodet og henger ned til like under munnen. Brystkassen er dyp, og kroppen er velbalansert. Golden retrieveren lever i omtrent 10 til 13 år.

Personlighet:

Golden retrieveren er rolig og avbalansert, intelligent og hengiven. Golden retrievere er livlige, men likevel forsiktige med barn, og de pleier å komme overens med andre kjæledyr og fremmede.

Disse hundene er oppsatt på å behage, noe som trolig forklarer hvorfor de reagerer så positivt på lydighetstrening og er såpass populære tjenestehunder. De liker også å jobbe, enten det innebærer å jakte på fugler eller hente tøflene til eieren.

Golden retrievere er ikke kjent for å bjeffe stort, og de mangler vaktinstinkter. Av den grunn bør du ikke forvente at de er gode vakthunder. Enkelte golden retrievere vil imidlertid gi beskjed når fremmede nærmer seg.

Å leve med:

Denne rasen liker å være aktiv. Husk at innerst inne er golden retrievere fuglehunder, så de elsker å leke apport eller svømme. Så lenge den får mosjon hver dag, vil golden retrieveren kunne tilpasse seg i ethvert hjem, selv om det er i en byleilighet.

Golden retrievere er betraktet som gjennomsnittlige røytere. Børsting én gang i uken vil holde pelsen deres ved like.

Opprinnelse:

I 1999 var golden retrieveren den nest mest populære AKC-rasene. Denne rangeringen er ingen overraskelse, siden hunden har flere egenskaper som gjør at den er en perfekt familiehund. Golden retrieverens opphav ligger derimot på sletter og vannveier i Storbritannia.

Golden retrieveren ble avlet som fuglehund, spesielt for jakt på vadefugler, og rasen var et resultat av å krysse en rekke andre raser, trolig spanieler, settere og newfoundlandshunden (men ikke den vi kjenner i dag) og kanskje til og med en blodhund. Kombinasjonen skapte en robust, sterk svømmehund som kunne tåle kaldt vann, følge skadet vilt og håndtere skadde fugler.

I dag er golden retrieverne ikke kun kjent som gode fuglehunder og familiehunder. De er også populære som tjenestehunder for blinde og funksjonshemmede, og som redningshunder og narkotikahunder. Det er ikke mange hunder som kan hevde denne rasens allsidighet.

Relaterte artikler