Informasjon om hunderasen sankt bernhardshund og dens personlighetstrekk

 

Sankt bernhardshunden er kjent for å være hengiven, mild og tolerant til tross for dens størrelse. Den er god for familier med veloppdragne barn. Den er i tillegg oppsatt på å behage, noe som gjør trening enklere.

 

Kort om sankt bernhardshund
The Saint Bernard Dog Breed

Matbehovet for en sankt bernhardshund er gjerne lavere enn for andre raser av lignende størrelse, på grunn av dens roligere temperament og behov for mindre mosjon.

Kjennetegn:

Hengende øyne, flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Avslappet
Levetid: 8-10 år.
Tendens til å sikle: Stor Tendens til å snorke: Moderat
Tendens til å bjeffe: Liten
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stort

Avlet for:

Trekk-, søks-, redningshund

Pels:

Lengde: Mellomlang
Karaktertrekk: Tolags pels, flat 
Farger: Rød og hvit, brindle og hvit
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Sankt bernhardshunder er veldig store, sterke og muskuløse hunder.

En hannhund kan være mellom 70 og 75 cm, og kan veie mellom 63 og 81 kg. En tispe kan være mellom 65 og 70 cm, og kan veie mellom 54 og 63 kg.

Hundene kan være langhåret eller korthåret. Pelsfarger inkluderer rød og hvit, brun og hvit, og brindle og hvit. Noen hunder har mørke masker over øynene. De flagrende ørene sitter høyt på hodet. Øynene er mørke og henger litt. Pannen er ganske rynkete. Sankt bernhardshunder har også hengelepper, som gjør at de har en tendens til å sikle.

Siden hundene er store, modner de mye saktere enn mange andre raser. Vanligvis oppnår de ikke fullvoksen størrelse før de er i 2- eller 3-årsalderen.

Personlighet:

Sankt bernhardshunder er hengivne, rolige hunder. Deres instinktive vennlighet vil sannsynligvis oppveie redselen en fremmed først føler når den ser en såpass stor hund. Sankt bernhardshunden er derimot rask til å beskytte familiemedlemmer hvis den tror de er i fare.

Fordi den er så vennlig, mild og tolerant, kan sankt bernhardshunden være spesielt god for familier med veloppdragne barn. Siden den er usedvanlig forståelsesfull og tålmodig, vil sankt bernhardshunden være forsiktig så den ikke skader et barn.

Fordi disse hundene er oppsatt på å behage, kan de være enklere å trene enn andre raser.

Å leve med:

Sankt bernhardshunden er en sosial hund. Ingenting gjør den mer tilfreds enn å få være med på familiens gjøremål. På den annen side vil denne hunden sannsynlig surmule om den føler at den går glipp av all moroa. Fordi den voksne sankt bernhardshunden er såpass stor, er det nødvendig med trening - jo tidligere, desto bedre. Rasen er kjent for å være trassige iblant. Når først en sankt bernhardshund forstår hva som er forventet av den, vil dens instinktive ønske om å behage oppveie enhver stahet.

Den voksne sankt bernhardshunden røyter to ganger i året, om våren og høsten. Regelmessig børsting bidrar til å redusere denne røytingen.

Samtidig som hunden trenger nok mat til å kunne opprettholde en sunn vekt, må du ikke gi en sankt bernhardshund for mye mat. Overvekt kan slite på leddene og forverre eventuelle problemer i hundens hofter eller albuer. Det vektbaserte matbehovet for en sankt bernhardshund er gjerne lavere enn for andre raser, på grunn av dens roligere temperament og fordi den trenger mindre mosjon enn mange andre raser.

Sankt bernhardshunder, som andre svært store hunderaser, lever forholdsvis korte liv. Forventet levealder er vanligvis 8 til 10 år.

Opprinnelse:

Sankt bernhardshunder er sterke, gigantiske hunder med dype røtter i myter og legender. Det er tradisjonelt antatt at hunden hadde sitt opphav ved et klosterherberge i de sveitsiske alpene i det 11. århundret. Dens første dokumenterte opptreden, derimot, på klosteret eller andre steder, var trolig ikke før 600 år senere.

Eksperter er overbevist om at disse første klosterhundene var tiltenkt som vakthunder. Ikke lenge etter ble man derimot oppmerksom på deres ferdigheter til å redde liv. I løpet av de neste tre hundre årene ble langt over 2000 menneskeliv reddet takket være sankt bernhardshunder.

I dag er sankt bernhardshunder ikke bare kjent for deres historiske bragder, men også for deres kjærlighet og hengivenhet til deres menneskelige følgesvenner, spesielt barn. To populære barnefilmer fra 1990-tallet, “Beethoven” og “Beethoven 2”, fremhevet rasens karaktertrekk ved å fortelle historier om en elskelig sankt bernhardshunds eventyr med sin amerikanske forstadsfamilie.

Relaterte artikler