Informasjon om hunderasen beagle og dens personlighetstrekk

 

Som en livlig, hengiven hund, foretrekker beaglen selskap. Denne rasen kan være ganske destruktiv og bjeffe overflødig dersom den blir værende alene.

 

Kort om beagle
The Beagle Dog Breed

Beagles er svært vennlige. Ikke lit på dem til å vokte huset ditt. De bjeffer gjerne når de møter en inntrenger, men ikke mye mer enn det.

Størrelse:

Vektområde:

Hann: 10-20 kg
Hunn: 10-20 kg

Mankehøyde:

Hann: 38 cm

Hunn: 33 cm

Kjennetegn:

Flagrende ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Gjennomsnittlig
Levetid: 12-15
Tendens til å sikle: Liten Tendens til å snorke: Liten
Tendens til å bjeffe: Stor
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stor

Avlet for:

Jakt på kanin, hare

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Flat
Farger: Enhver ekte hundefarge
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Beagler kommer i to hovedstørrelser.

Enkelte er omtrent 30 cm høye eller under og veier rundt 10 kg. Den andre størrelsesgruppen er mellom 30 og 40 cm høy og veier rundt 15-20 kg.

Beagler er muskuløse, solide hunder med en litt hvelvet skalle. Snutepartiet deres er kvadratisk og nesen er bred. Ørene er lange og hengende. Brystkassen deres er dyp, ryggen er rett, og de har en mellomlang hale som bæres høyt. Rasen har en glatthåret, tett pels som vanligvis er svart, gyllenbrun og hvit.

Personlighet:

Beagler er ansett overalt for å være flinke med andre kjæledyr og barn. De er livlige og kjærlige hunder. De liker selskap, derimot, og kan ule og være destruktive dersom de blir værende alene. Ifølge en hundehåndbok er beaglene også øverst på listen for utilbørlig bjeffing. De kan være vanskelige med lydighetstrening og hustrening.

Å leve med:

Beagler er aktive og nysgjerrige hunder. De er også jakthunder, så de kan streife av natur. Det er viktig å passe på at de ikke har muligheten til å streife, enten ved å holde dem innesperret i en inngjerdet hage eller stående i bånd utenfor huset.

Beagler er vennlige små hunder. Ikke lit på dem til å vokte huset ditt. De bjeffer gjerne når de møter en inntrenger, men gjør neppe noe mer enn å logre med halen.

Den korte pelsen er utrolig lettstelt og trenger kun minimalt med pelspleie og kanskje et bad en sjelden gang. Etter valpestadiet er det viktig å holde øye med kaloriinntaket, da noen beagler kan legge på seg ganske lett. Forventet levealder for beaglen er 12 år.

Opprinnelse:

Beaglerasen har eksistert i hundrevis av år og er en av de mest kjente rasene i verden. Ifølge en rasehistoriker ble det skrevet om beaglene så tidlig som på 1400-tallet.

Beagler nedstammer fra jakthunder som jaktet i flokk med jegere til fots i England, Wales og Frankrike. En type som ble kjent som “lommebeagler” ble brukt til jakt på hesteryggen. Fordi hundene var mindre enn 25 cm høye kunne de sitte i jakkelommen til jakten begynte. Beaglen er best kjent for kaninjakt, men rasen blir også brukt til å jakte på dyr, fra sjakaler til villsvin.

Selv om noen beagler fortsatt brukes til jakt alene eller i flokk, er de fleste beaglene i dag hengivne familiehunder.

Relaterte artikler