Informasjon om hunderasen chihuahua og dens personlighetstrekk

 

Chihuahuaer er lojale, vennskapelige og gode familiehunder når de behandles med respekt.

 

Kort om chihuahua
The Chihuahua Dog Breed

På 1940-tallet var den velkjente dirigenten Xavier Cugat kjent for å dirigere orkesteret med en chihuahua under armen.

Kjennetegn:

Oppreiste ører (naturlig)

Forventninger:

Energinivå: Svært energisk
Levetid: 14-18 år.
Tendens til å sikle:  Moderat til stor
Tendens til å bjeffe: Moderat til stor
Tendens til å grave: Liten Oppmerksomhetsbehov: Stor

Avlet for:

Selskapsformål

Pels:

Lengde: kort/lang
Karaktertrekk: Flatt, glatt
Farger: Enhver farge
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Prevalens: Vanlig

Chihuahua er den minste hunderasen i verden.

De veier så lite som 1 til 3 kg. De er kun rundt 15 cm høye. Chihuahuaer har en hvelvet skalle. Enkelte hunder har et mykt område øverst på hodet der skjelettet ikke har vokst sammen. Dette kalles en molera. De har store, oppstående ører og et kort, spisst snuteparti. Øynene er runde og store. Hundene er noe lengre enn de er høye, og har en noenlunde lang hale som bæres opp og over ryggen.

De kommer i to pelsutgaver. En er glatthåret og kort. Den andre er lang og myk, og har hårdusker i ører og på beina. Pelsen til chihuahuaen kommer i nesten enhver farge og mønster.

Chihuahuaer anses å ha lang levetid, med en gjennomsnittlig forventet levealder på rundt 14 år.

Personlighet & i fellesskap med:

Chihuahuaer er utmerkede følgesvenner. De liker oppmerksomhet og er lojale overfor sine eiere. Selv om de er betraktet som skjødehunder, er de aktive og liker å være i aktivitet.

Chihuahuaer er gode familiehunder når de behandles med respekt, men de har et rykte på seg for å bjeffe på fremmede eller små barn som kan virke truende på deres lille størrelse.

Som så mange andre små hunder, kan de ha en større tendens til å bjeffe enn enkelte større hunder. De kan også prøve å dominere eieren og være noe uberegnelige.

Chihuahuaens ernæringsbehov

Chihuahuaens lange livslengde og lille størrelse betyr at den blir utsatt for mer kontakt med frie radikaler i løpet av sin levetid. Disse kan skade celler og DNA, blant annet i nerve- og immunsystem. Det riktige fôret kan heldigvis hjelpe! Hill's Science Plan Small & Mini inneholder et høyt nivå av klinisk dokumenterte antioksidanter, for å gi chihuahuaen den immuniteten den trenger. I tillegg til det høye nivået av antioksidanter, inneholder Small & Mini fôret også en spesialblanding av omega-6 og omega-3 fettsyrer, som fremmer sunn hud og en flott pels. Du kan lese mer om vårt Small & Mini sortiment her.

Opprinnelse:

Historien til chihuahuaen er usikker. Hunden er kalt opp etter den meksikanske delstaten Chihuahua, der hunden ble oppdaget i rundt 1850. Enkelte eksperter tror at aztekerne eller inkaene utviklet hunden, mens andre sier at rasen kan bli sporet tilbake til spanske hunder på 1500-tallet. Bruken av chihuahuaen i tidligere tider er også usikker. Enkelte tror at chihuahuaer kan ha blitt brukt som mat av de sør-amerikanske indianerne, mens andre tror at hundene hadde en dyp religiøs betydning. De første chihuahuaene antas å ha kommet til USA tidlig i det 19. århundret. Introduksjonen av chihuahuaen overforl offentligheten har foregått på uvanlig vis. Operasanger Adelina Patti offentliggjorde rasen i 1890 da hun ble gitt en chihuahua skjult i en bukett, presentert av Mexicos president. På 1940-tallet var dirigenten Xavier Cugat kjent for å dirigere med en chihuahua under armen. Nylig har anerkjennelse og forståelse for rasen tiltatt takket være den sirlige chihuahuaen i den amerikanske reklamen for Taco Bell.

Relaterte artikler