Er mais usunt for hunden eller katten min?

Når det gjelder karbohydrater, er kanskje ikke den faktiske vitenskapen det første du tenker på. Ofte tenker man at det er “usunt”, eller enda verre - et “fyllstoff” vi ikke trenger. Du tenker kanskje til og med på karbohydrater på samme måte som fett eller sukker. Det fins mange motsigende informasjonskilder - både i forhold til vår egen ernæring, og den til hundene og kattene våre. Midt i alt dette kan det være vanskelig å vite hva hunden eller katten din virkelig trenger, uten å først forstå vitenskapen bak deres ernæringsmessige behov.

Selv om karbohydrater har fått et dårlig rykte, er den vitenskapelige sannheten at de har en mening, en ernæringsmessig verdi og er en viktig del av et komplett og balansert fôr. Sunne korntyper som havregryn, ris, bygg, hvete, durra, mais, poteter og erter gir hunder og katter energien de trenger, slik at kroppens proteiner (som muskler) ikke trenger å bli brutt ned og brukt som energikilde. Mais, som er malt og tilberedt, er dessuten lett fordøyelig for både hunder og katter. 1

Hva med fiber fra karbohydratene til hunden eller katten din? Det er ikke et “fyllstoff” i det hele tatt. Det bidrar til en sunn fordøyelseskanal, hjelper til med å opprettholde en sunn balanse av tarmmikrober og hjelper til med å håndtere overvekt, diabetes, diaré, forstoppelse og hårballer (katt).2

Til tross for dette er det mange misoppfattelser om at karbohydrater gjør hunder og katter feite. Det er faktisk mange årsaker til overvekt som er mer sannsynlige hos hunder og katter:

  • Stillesittende livsstil
  • Kastrering
  • Overfôring eller overbehandling
  • Fôr med høyt fettinnhold, eller inntak av for mange kalorier

Vi i Hill’s stoler på ekspertisen og forskningen til mer enn 200 matforskere, veterinærer og ernæringsfysiologer med doktorgrad - forskning viser at karbohydrater er viktig for å hjelpe hunder og katter med en rekke behov som energi, vedlikehold av muskler, en sunn tarm og mer.

Hvordan kan så karbohydrater støtte de ernæringsmessige behovene til hunden eller katten din?

  • De er en verdifull energikilde
  • De kan bidra med fiber, vitaminer, mineraler, fettsyrer og til og med proteiner
  • De kan bidra til å beskytte kroppens muskulatur - særlig hos katter