Er det trygt å gi hunden rått fôr?

Når du ser på de skarpe tennene til hunden din, kan rå mat virke som det logiske svaret på hvilket kosthold den bør følge - akkurat som ulver, ikke sant? Men hunden din er ikke en ulv, og det vi har funnet ut via vitenskapen, er at rå mat ikke gir noen ernæringsmessig fordel i forhold til varmebehandlet mat. Om en kylling er tilberedt eller rå, vil kroppen til hunden din respondere på same måte - likevel er ikke alltid rått kjøtt helt trygt.

Faktumet i saken er at hunden din ikke er noe mer beskyttet mot salmonella og andre matbårne sykdommer enn en baby, et barn eller til og med deg. Derfor er å gi med rått fôr, såkalt BARF (Bones and raw foods) ikke støttet av noen nåværende biologisk forskning, og er ikke anbefalt.

Her er noen ting som velmenende hundeeiere ofte ikke tenker på når de fôrer hundene sine med rå mat:

  • Hunden din har ikke en mage av stål, i motsetning til mytene
  • Hunder slikker ofte ting - barn, møbler og mer - noe som kan spre bakterier
  • Det er umulig å måle en hunds instinktive behov for kjøtt, men når de får valget viser forskning at hunder velger fôr med høyere fettinnhold, ikke høyere innhold av proteiner.

Forskning viser oss at å bruke rått fôr har få til ingen dokumenterte fordeler i forhold til tilberedt kjøtt - likevel medfører det en betydelig helserisiko for deg og familien din, inkludert hunden din. Vi i Hill’s synes ikke det er verdt risken når det finnes andre alternativer til hundefôr. I tillegg til det er hunder omnivore, med en stor fleksibilitet i hvilke mattyper de kan, og burde, spise for optimal ernæring.

Hvorfor burde du velge Hill’s produkter over rått fôr til hunden din?

  • De tilbyr hunden din det balanserte kostholdet den trenger, inkludert karbohydrater, fiber, vitaminer, mineraler, aminosyrer og mer.
  • De får støtte fra tiår med data og forskning om hunders biologiske sammensetning, og behov
  • Det betyr at hunden din får et fôr som er produsert med strenge tester og sikkerhetsstandarder.