Har hundens biologi utviklet seg?

Selv om det er en vitenskapelig sannhet at hunder stammer fra ulver, har ting endret seg i løpet av de siste 30,000 årene eller så. Akkurat som oss mennesker, har hunder og katter utviklet seg over tid – og som vitenskapsbasert forskning på dyrs biologi nå viser oss, har også fordøyelsesbiologien deres utviklet seg.

Det er faktisk delvis på grunn av hundens tette forhold med mennesker at biologien deres har endret seg. I løpet av domestiseringsprosessen har gensammensetningen til hunder endret seg fra sine forfedre ulvene, og slik gjort det mulig for dem å leve på en rekke balanserte matvarer, deriblant korn og andre ingredienser rike på karbohydrater.

Det er umulig å måle en hunds instinktive behov for kjøtt, men når de får valget viser forskning at hunder velger fôr med høyere fettinnhold, ikke høyere innhold av proteiner.

Selv om tanken om at hunder burde spise som ulver kan virke fornuftig, kan en slik diett skape problemer for hunden din:

  • Hunder kan få for mye proteiner
  • Rått fôr kan utsetter både deg og hunden din for smitte av matbårne sykdommer
  • Mange kjøtt-ingredienser inneholder overdrevne mengder av mineraler, og er usunne i store mengder.

Vi i Hill’s mener det er viktig å ha full forståelse for ernæring. Derfor lar vi oss ikke lure av hundenes skarpe tenner, eller slektskap til ulven- våre ernæringsfysiologer og matforskere jobber hardt for å forstå hva hunder kan fordøye, og hva de bør spise for en optimal ernæring.

Hva kan så du gjøre for å forsikre deg om at hunden din får det fôret den trenger for en optimal ernæring?

  • Se etter balanserte, anerkjente hundefôr, som tar hensyn til hundens nåværende behov
  • Se etter proteinkilder av høy kvalitet, som er lettfordøyelige