DET MEST
VELSMAKENDE
HUNDE- OG KATTEFÔRETBEGYNNER
FRA BUNNEN AV

Fôringstid er mer enn en hverdagsrutine for hunden eller katten din – det er en spesiell hyggestund som skjerper alle sansene.

Enten det er en velværeoppskrift for bedre hverdagshelse eller en diettsammensetning der ernæring er viktig, vil hunde- og kattefôr kun fungere dersom hunden eller katten din spiser det. Det er grunnen til at Hill's har en vitenskapelig basert tilnærming til alle elementene som gjør måltidet til en mettende og tilfredsstillende opplevelse.

Ekspertene får alltid det siste ordet

Alle fôrene blir testet ut av hundene og kattene ved ernæringssenteret vårt for hunder og katter. Hunde- og kattemedarbeiderne våre tar jobben sin svært alvorlig, og det skulle bare mangle – det er de som bestemmer hvilke smaker som fungerer.

oransje katt som spiser våt mat utenfor plate

I tillegg til å kose seg med masse kjærlighet og lek, har disse hundene og kattene flere svært viktige oppgaver, som å fortelle oss hvordan fôret virker på alt fra snuten til halen deres. Dette inkluderer:

  • Hvilke aromaer som frister hunder og katter
  • Hvilke smaker og konsistenser hunder og katter liker
  • Riktig størrelse og fasong på fôrkulene i alle fôr

Måtte det beste hunde- og kattefôret vinne!

Hver smaksprofil vi utvikler, gjennomgår en rekke smaksvurderinger med hundene og kattene på ernæringssenteret for å se hva de foretrekker. Vi gir hver gruppe av hunder eller katter forskjellige fôr og ser hvilket de velger. Vi registrerer hvor mye hver hund eller katt spiser av hvert fôr, og bruker dataene til å avgjøre med sikkerhet hvilket de foretrekker.

hill’s lapskaus i en hvit bolle

Bilde med ingredienser er kun for illustrasjon. Ingrediensene varierer avhengig av produkt.

Forstå vitenskapen bak smaken

Vårt team av eksperter jobber med å garantere at alle fôrene våre har ernæring som appellerer til sansene til hunder og katter. Vi har et team av forskere som kontinuerlig jobber med å teste nye kombinasjoner av lukter og smaker for å skape de mest fristende hunde- og kattefôrvariantene.

Vi er på utkikk etter ingredienser som kombinerer ernæring av høy kvalitet med smak som hunder og katter ikke kan motstå. Noen eksempler inkluderer:

bilde av høykvalitets kylling
Kylling
bilde av biff av høy kvalitet
Storfekjøtt
bilde av lam av høy kvalitet
Lammekjøtt
bilde av laks av høy kvalitet
Laks
bilde av gulrøtter
Gulrøtter
bilde av poteter
Poteter
beholder med sunn olje
Oljer og fettstoffer

Bilder av ingredienser er kun for illustrasjon

Ikke for lite, ikke for mye.

Hvert fôr er sammensatt med en nøyaktig balanse av næringsstoffer som oppfyller hundens og kattens konkrete behov, for eksempel knyttet til livsstadium, størrelse og spesielle behov.

nærbilde av hundens nese

Forstå aroma

Aromaen til hunde- og kattefôr kan avgjøre om en hund eller katt er interessert selv før den når matskålen.

Ett enkelt hunde- eller kattefôr kan ha opptil 200 distinkte smaks-/aromamolekyler. På en god dag kan menneskers nese kun identifisere 15–20 av dem. Ved hjelp av sofistikerte teknikker kan vårt topp moderne analytiske laboratorium hjelpe oss med å skille ut komplekse smaker og aromaer på molekylnivået, for å hjelpe oss med å forstå spiseopplevelsen sett fra hundens eller kattens perspektiv.

Aromagrammet:
Forstå luktesansen

For å kunne sammenligne og reprodusere ulike aromaprofiler må vi først finne en måte å beskrive dem på. Vårt menneskelige sensorpanel bruker presist språk til å skille mellom særskilte aromatiske attributter. Benevnelser som “grillet” og “kjøttholdig” brukes til å skape en omhyggelig smaksprofil som vi kaller aromagrammet.

Hvert aromagram fungerer nesten som et "smaksavtrykk" for et spesielt hunde- eller kattefôr. Ved å foreta smakstesting på hunder og katter og sammenligne disse profilene, kan vi lettere forstå hvilke smaker de liker, og hvilke de misliker.

Konsistens

Riktig smak involverer alle sansene, og de fysiske attributtene til hunde- og kattefôret spiller i seg selv en viktig rolle når det er fôringstid.

boller med wet hill's matvarer

Bilde med ingredienser er kun for illustrasjon. Ingrediensene varierer avhengig av produkt.

Våtfôr og stuinger til hunder og katter

Enten våtfôret er malt, hakket, postei eller stuing, er det et utmerket måltid på grunn av de fornøyelige konsistensene og de sterke aromaene. Server dem alene eller som en velsmakende tilsetning til tørrfôr.

Kjøp våtfôr

Til hunderTil katter

Kjøp stuinger

Til hunderTil katter

Utforming av en bedre fôrkule

bilde av forskjellige kibbleformer

Fôrkulefasonger er utformet for ulike smakspreferanser og smakseffekter

bilde av kibble tekstur

Konsistensen spiller en rolle, og hunder og katter liker å knase og tygge på fôrkulene på forskjellige måter

bilde av forskjellige kibble størrelser

Fôrkulestørrelse er viktig, spesielt for hunder, der større er bedre, avhengig av størrelsen på hunden

Hva som til syvende og sist gjelder: lykkelige, sunne hunder og katter

Før et Hill’s-produkt når frem til matskålen til hunden eller katten din, har det allerede gjennomgått en rekke vurderinger og kvalitetskontroller – av teamet vårt av ernæringsfysiologer, veterinærer, kostholdsspesialister, fôrforskere og kresne hunder og katter – for å garantere at måltidet alltid er en tilfredsstillende opplevelse for den pelskledde vennen din.

Finn ut hva din hund eller katt synes