VISSTE DU AT …?

HUNDER OG KATTER HAR ULIKE ERNÆRINGSBEHOV ETTER 7-ÅRSALDEREN

Fordi hunder og katter har en kortere levetid enn mennesker, er det enkelte hunde- og katteeiere som ikke er klare over at hunden eller katten deres har nådd en moden alder. Små og mellomstore hunderaser, samt katter, kan anses for å være "middelaldrende" når de fyller 7 år. Store hunderaser anses for å være middelaldrende når de fyller 6 år. Hunder og katter anses for å være seniorer rundt 11-årsalderen. Mange eldre hunder og katter utvikler de samme aldersrelaterte problemene som man ser hos eldre mennesker.

Bruk denne glideren til å finne ut hundens eller kattens "faktiske" alder.

1#1 år: Hunden eller katten din er tenåring

2-6# 2–6 år: For hvert kalenderår blir hunden eller katten din 4 menneskeår eldre

7-16#7+ år: Aldersrelaterte endringer i hundens eller kattens atferd kan bli mer merkbare

KATTEN DIN ER

I MENNESKEÅR

HUNDEN DIN ER

I MENNESKEÅR

FORDI …

GENUTTRYKKET TIL ELDRE HUNDER OG KATTER ER FORSKJELLIG FRA YNGRE HUNDER OG KATTER

I mer enn ti år har vi hos Hill's studert hvordan ernæring påvirker hundens og kattens cellefunksjon. Vi har lært hvordan den eldre hundens og kattens aldring kan være komplisert. De sakker ned både mentalt og fysisk.

Hundens og kattens genuttrykk endrer seg i 7-årsalderen

Hver kolonne i disse diagrammene representerer en ulik katt eller hund, og hver rad representerer et konkret gen for å gi oss et helhetlig bilde av hvordan genaktiviteten deres endres over tid.

2–6 ÅR

2–6 ÅR

7–10 ÅR

7–10 ÅR

11–14 ÅR

11–14 ÅR

  • Redusert genuttrykk
  • Økt genuttrykk
2–6 ÅR

2–6 ÅR

7–14 ÅR

7–14 ÅR

  • Redusert genuttrykk
  • Økt genuttrykk

ALDRING HOS HUNDER OG KATTER: HVORFOR ETT SYMPTOM GIR DEG GRUNN TIL Å BYTTE FÔR

Fordi disse aldersrelaterte endringene kommer snikende, som hos mennesker, merker du dem gjerne ikke med en gang. Har du lagt merke til noen av disse aldringstegnene? Hvis du har det, er det kanskje på tide å bytte hunde- eller kattefôr, eller snakke med veterinæren din.

Utseende

Utseende

Er ikke pelsen til hunden eller katten din like blank lenger?

Aktivitet

Aktivitet

Har hunden eller katten din mistet sin vanlige vigør?

Interesse

Interesse

Virker hunden eller katten din mindre interessert i aktiviteter og lek?

FORDI …

NESTEN 50 % AV EIERE AV ELDRE HUNDER OG KATTER GIR IKKE RIKTIG TYPE FÔR TIL HUNDEN ELLER KATTEN SIN NÅR DEN ER 7 ÅR ELLER ELDRE1

Noen eldre hunder og katter, spesielt små hunder, ser aldri eldre ut. Men uansett hvordan de ser ut fra utsiden, er det viktig at de får riktig ernæring som kan bidra til å bekjempe tegn på aldring.

HILL’S SCIENCE PLAN SENIOR VITALITY TØRRFÔR OG VÅTFÔR ER UTVIKLET MED TANKE PÅ HUNDENS OG KATTENS ENDREDE BIOLOGI ETTER FYLTE 7 ÅR.

Denne alderstilpassede ernæringen er laget med vår egen oppskrift av nøye utvalgte ingredienser, deriblant frukt, grønnsaker, fettsyrer og antioksidanter, samt ekstra vitaminer, mineraler og aminosyrer. Alle jobber sammen for å bekjempe aldringstegnene hos eldre hunder og katter.

Science Plan Senior Vitality Packaging
1TNS Pet Screener Study 2012