Hill's Transforming Lives

FORSTÅ FÔR- OG
MILJØBETINGEDE
ALLERGIER HOS
HUNDER

Det er lett å overse kløe og tro at det er normal hundeatferd, men det er det ikke. Dette kan være et tegn på at hundens kropp reagerer unormalt på visse allergener – i mange tilfeller miljøbetingede, og, mindre vanlig, mot spesifikke matvarer.

Denne kløingen, som vanligvis skyldes et hudutslett, kan føre til at hunden får tørr hud og andre irritasjoner, slik at huden blir rød og flassete. Uansett hvordan hundens hudallergier arter seg, er det vanligvis en svært ubehagelig tilstand som kan holde hunden våken om natten og irriterer den allerede følsomme huden.

Heldigvis kan du, med riktig kombinasjon av medisiner og hundefôr for hudallergier, hjelpe hunden med å få tilbake en kløfri og sunn hud.

Sign upto receive ongoing information to help manage your dog’s urinary issues.

Get Started

Miljøbetingede allergier hos hunder

Noe av det vanskeligste er å finne ut hva som forårsaker denne allergiske reaksjonen. Hos de aller fleste hunder forårsakes hudallergier, derimot, av visse stoffer i omgivelsene. Disse kan takles med en multimodal behandling bestående av medisiner som hjelper med å redusere de umiddelbare symptomene, og ernæring for effektiv pleie over tid.

Vanlige triggere for hudallergi hos hunder
gress ikon
Gress
støvmiddikon
Husstøvmidd
pollenikon
Pollen
lopper ikon
Lopper

Fôrallergier hos hunder

Fôrallergier hos hunder er faktisk ganske uvanlig. Kun 10% av hunder med allergi har ekte fôrallergi! I disse tilfellene kan noen hunder oppleve reaksjoner på visse ingredienser, og disse identifiseres ved hjelp av eliminasjonstester som veterinæren utfører. Det beste hundefôret for fôrallergier er et terapeutisk hundefôr med hydrolysert protein eller et enkelt uvanlig protein hunden din trolig ikke vil reagere på.

Uvanlig protein

Unike proteiner som vanligvis ikke finnes i hunde- og kattefôr Dette reduserer risikoen for en uønsket reaksjon på fôr eller miljø.

VS
Hydrolysert protein

Proteiner som er brutt ned i mindre deler slik at immunsystemet ikke oppdager dem.

De vanligste fôrallergiene hos hunder
kyllingikon
Kylling
biff ikon
Storfekjøtt
meieri ikon
Melkeprodukter

Oppdag tegnene på allergi hos hunden din

Tørr, kløende hud er bare ett av mange symptomer som kan indikere at hunden din har et større problem forårsaket av miljøallergener. I sjeldne tilfeller kan disse også være tegn på fôrallergi hos hunden. Når hunden din opplever slike unormale reaksjoner på et bestemt allergen, kan den føle ubehag som får den til å klø seg. Dessverre vil dette bare irritere huden ytterligere, og ubehaget øker.

Her er noen tegn du bør se etter hvis du lurer på om hunden din kan være allergisk:
  • Røde områder, flekker eller kviser
  • Flass eller avskallede områder
  • Røyting
  • Hudfiller, skorper eller fortykket hud
  • Kløe, slikking eller gnidning
  • Vond lukt av huden
  • Fordøyelsesproblemer
  • Våte øyne og rennende nese

Det kan være frustrerende å prøve å finne ut hvordan du kan hjelpe hunden med tørr hud og andre hudproblemer, og behandlingen kan variere fra tilfelle til tilfelle, avhengig av hundens diagnose. Men vanligvis kan du bidra til å forebygge fremtidige oppblussinger av hudallergier, med en kombinasjon av terapeutisk ernæring som kan bidra til å lindre symptomene og gi langvarig pleie, og medisin som er forskrevet av veterinær.

Behandle hundens allergier

Ingen liker å se at hunden klør seg hele tiden og ikke er fornøyd, og mange hundeeiere leter desperat etter løsninger for å behandle hundens tørre hud eller andre tilstander som ofte oppstår ved allergi. Når du prøver å hjelpe hunden din med å få slutt på den ubehagelige kløen, leter du kanskje etter hundesjampo for tørr hud, eller til og med hjemmelagde midler for hunder med tørr hud. Men det beste er å snakke med veterinæren, som kan hjelpe deg med en enkel, men omfattende tilnærming som består av hundefôr for hudallergier og visse medisiner for rask lindring. Riktig ernæring kan fremme sunn hud innenfra og bidra til å lindre hundens symptomer raskt og langvarig.

Husk at alle hunder er unike, som mennesker, og den beste løsningen kommer når man jobber sammen med fagfolk for å håndtere hundens spesifikke behov. Selv med behandling kan noen hunder få tilbakevendende symptomer som krever justering underveis. Veterinæren er en nyttig ressurs i behandlingen av hundens hudallergier.

Hvis du er usikker på hva som forårsaker hundens allergier, men ønsker en ernæring som bidrar til å behandle oppblussinger, bør du snakke med veterinæren om en del ting.

Uvanlig protein
Uvanlig protein

Fôr med uvanlig protein har vist seg å kontrollere tegn som kløe, hoderisting, søvn- og avføringskvalitet hos hunder med fôrallergier.

Ernæring som støtter huden
Ernæring som støtter huden

Med den riktige blandingen av ingredienser kan hundefôret bidra til å lindre og nære huden og pelsen, slik at kløen reduseres og hudbarrieren mot allergener styrkes.

Medisiner
Medisiner

Mens du får hunden på rett vei med et allergivennlig fôr for langvarig behandling av problemet, kan en veterinær forskrive medisin som bidrar til å lindre kløen og styrke hudens barriere mot allergener. Hvis du vurderer reseptfrie legemidler for hundens allergier, bør du tenke på at kun veterinæren kan avgjøre om det er nødvendig med medisin og forskrive det riktige legemidlet.

Ressurser og tips

For mer informasjon om hundens allergier – og for å hjelpe deg med å gi best mulig pleie fremover – kan du sjekke ut disse nyttige ressursene fra vårt veterinærteam.

Spør veterinæren din om ernæring som er et skritt foran for et best mulig liv

Finn en veterinær