Vår historie

Vår historie

Sent i 1930-årene reiste Morris Frank, en ung, blind mann, rundt i landet sammen med førerhunden sin, Buddy, for å fremme Seeing Eye®-hunder. Men Buddy, en schæfer, led av nyresvikt, og Mr. Frank ba Dr. Mark Morris Sr. om hjelp. Dr. Morris mente at Buddys sykdom var en følge av dårlig ernæring, så han utviklet et nytt fôr sammen med sin kone, Louise Morris, på kjøkkenet hjemme. Louise og tre andre kvinner fortsatte å lage fôret i Morris-familiens kjeller, og oppbevarte det i Ball®-krukker. Raritan Ration B var forløperen til Hill's™Prescription Diet™ k/d™ Canine og er utviklet for hunder med nyresvikt og nedsatt nyrefunksjon.

Dr. Morris sendte fôret til Mr. Frank, som reiste rundt i landet sammen med Buddy. Men krukken ble ofte knust under forsendelse. Morris Frank ordnet med levering av flere tusen hermetikkbokser og en hånddrevet hermetiseringsmaskin til Dr. Morris. Etter dette begynte personalet hans å hermetisere fôr.

 

 

Et nytt partnerskap

I 1948 inngikk Dr. Morris kontrakt med Burton Hill i Hill Packing Company i Topeka, Kansas, USA, om å hermetisere fôret med et nytt navn, Canine k/d™, og lisensierte Hill til å produsere katte- og hundefôret hans.

De neste årene utviklet partnerskapet mellom Dr. Morris og Hill Packing Company seg til å bli Hill's™ Pet Nutrition, og de fortsatte og vokse og legge til flere oppskrifter på terapeutisk katte- og hundefôr i Prescription Diet™-produktserie. Dr. Morris etablerte et forskningslaboratorium i Topeka i 1951. Fire Prescription Diet-hundefôr var da tilgjengelige.

Dr. Morris' sønn, Dr. Mark Morris Jr., fortsatte å bidra til vekst for Hill's Pet Nutrition over de neste tiårene. Den yngre Dr. Morris merket seg en etterspørsel etter konsekvent, høykvalitets katte- og hundefôr til bruk i forskning. Derfor utviklet han et fôr for friske katter og hunder. I 1968 ble fôrserien gjort tilgjengelig via veterinærer og katte- og hundefagfolk som Hill's™ ScienceDiet™. Serien er blitt stadig utvidet, og i dag omfatter den mer enn 50 katte- og hundefôr som er sammensatt for mange livsstadier og spesielle behov hos friske katter og hunder.

Hill's i dag

I 1976 kjøpte Colgate-Palmolive Company Hill's Pet Nutrition. I dag er Hill's™ katte- og hundefôrprodukter tilgjengelige i 86 land over hele verden. Selskapets salg nådde 1 milliard dollar i 1999, og fortsetter å vokse hvert år. Veterinærer over hele verden anbefaler og bruker selv Hill's produkter mer enn noe annet katte- og hundefôrmerke.

Ved Hill's Ernæringssenter for hunder og katter i Topeka, Kansas, USA, arbeider et personale med veterinærer og sertifiserte spesialister på ernæring og indremedisin, sammen med et team av selskapshunder og -katter for å utvikle næringsstoffer og velsmakende katte- og hundefôr. Hvert selskapsdyr har et team som gir dem rene, romslige boliger, mosjonsområder, en agility-bane og andre menneske- og dyrevenner. Anlegget i verdensklasse huser også et fullt utstyrt veterinærsykehus som er sertifisert av American Animal Hospital Association (AAHA) – i samsvar med de høyeste standardene for sykehus for selskapsdyr i dag.

I dag fortsetter Hill's Pet Nutrition omsorgstradisjonen som begynte i 1939 med én bemerkelsesverdig veterinær. Vår Prescription Diet™, Science Diet™ og Ideal Balance™ katte- og hundefôr tilbyr fôr av den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig.

®/ ™ Seeing Eye er et varemerke som eies av Seeing Eye, Inc. Ball er et varemerke for Ball Corporation.