Vår historie

Vår historie

På slutten av 1930-tallet reiste Morris Frank, en ung, blind mann, rundt i USA sammen med førerhunden sin, Buddy, for å fremme Seeing Eye®-hunder. Men Buddy, en schæfer, led av nyresvikt, og Mr. Frank ba Dr. Mark Morris Sr. om hjelp. Dr. Morris mente at Buddys sykdom var et resultat av dårlig ernæring, derfor utviklet han et nytt fôr sammen med sin kone, Louise Morris, på kjøkkenet hjemme. Louise og tre andre kvinner fortsatte å lage fôret i Morris-familiens kjeller, og oppbevarte det i Ball®-krukker. Raritan Ration B var forløperen til Hill's™Prescription Diet™ k/d™ Canine og er utviklet for hunder med nyresvikt og nedsatt nyrefunksjon.

Dr. Morris sendte fôret til Mr. Frank, som reiste rundt i landet sammen med Buddy. Men krukkene knuste ofte under forsendelse og Morris Frank ordnet derfor med levering av flere tusen hermetikkbokser og en hånddrevet hermetiseringsmaskin til Dr. Morris. Etter dette begynte personalet til Dr. Morris å hermetisere fôret.

 

 

Et nytt partnerskap

I 1948 inngikk Dr. Morris kontrakt om hermetisering av fôret med Burton Hill i Hill Packing Company i Topeka, Kansas, USA. Hill fikk lisens til å produsere katte- og hundefôret for Dr. Morris.

De neste årene utviklet partnerskapet mellom Dr. Morris og Hill Packing Company seg til å bli Hill's™ Pet Nutrition, og de fortsatte å vokse. Etterhvert ble flere katte- og hundefôr i Prescription Diet™-produktserien utviklet. Dr. Morris etablerte et forskningslaboratorium i Topeka i 1951 og fire Prescription Diet-hundefôr var da tilgjengelige.

Dr. Morris' sønn, Dr. Mark Morris Jr., fortsatte å bidra til vekst for Hill's Pet Nutrition gjennom de neste tiårene. Den yngre Dr. Morris merket seg en økende etterspørsel etter høykvalitets katte- og hundefôr. Derfor utviklet han et fôr for friske katter og hunder. I 1968 ble fôrserien gjort tilgjengelig via veterinærer og katte- og hundefagfolk som Hill's™ ScienceDiet™. Produktserien har økt i omfang og i dag omfatter den mer enn 50 katte- og hundefôr som er sammensatt for ulike livsstadier og spesielle behov hos friske katter og hunder.

Hill's i dag

I 1976 kjøpte Colgate-Palmolive Company Hill's Pet Nutrition. I dag er Hill's™ katte- og hundefôrprodukter tilgjengelige i 86 land over hele verden. Selskapets salg nådde 1 milliard dollar i 1999, og fortsetter å vokse hvert år. Veterinærer over hele verden anbefaler og bruker selv Hill's produkter mer enn noe annet katte- og hundefôrmerke.

Ved Hill's Ernæringssenter for hunder og katter i Topeka, Kansas, USA, arbeider et personale med veterinærer og sertifiserte spesialister på ernæring og indremedisin, sammen med et team av selskapshunder og -katter for å utvikle næringsstoffer og velsmakende katte- og hundefôr. Hvert selskapsdyr har et team som gir dem rene, romslige boliger, mosjonsområder, en agility-bane og andre menneske- og dyrevenner. Anlegget i verdensklasse huser også et fullt utstyrt veterinærsykehus som er sertifisert av American Animal Hospital Association (AAHA) – i samsvar med de høyeste standardene for sykehus for selskapsdyr i dag.

I dag fortsetter Hill's Pet Nutrition omsorgstradisjonen som begynte i 1939 med én bemerkelsesverdig veterinær. Vår Prescription Diet™, Science Diet™ og Ideal Balance™ katte- og hundefôr tilbyr fôr av den høyeste kvaliteten som er tilgjengelig.

®/ ™ Seeing Eye er et varemerke som eies av Seeing Eye, Inc. Ball er et varemerke for Ball Corporation.