Informasjon om katterasen tyrkisk angora og dens personlighetstrekk

 

Den vennlige, rolige tyrkiske angoraen er lojal og kjærlig, men kan også bli urolig ved plutselige endringer i miljøet.

 

Kort om tyrkisk angora
The Turkish Angora Cat Breed

Tyrkiske angora elsker å leke og setter pris på et utvalg av leketøy.

Vektområde:

Hann: stor: >5 kg. 
Hunn: 3-5 kg.

Øyenfarge:

Blåøyd, kobber, grønnøyd, golden, oddeyed

Forventninger:

Levetid: 9-14 år.
Oppmerksomhetsbehov: Moderat
Tendens til å røyte: Stor

Pels:

Lengde: Mellomlang, lang
Karaktertrekk: Silkemyk
Farger: Hvit, rød, kremfarget, svart, blå, sølv, skilpadde, calico, dillusjon calico, blå-kremfarget
Mønster: Ensfarget, skilpadde, tofarget, trikolor/calico, tabby, smoke
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , TICA 
Forekomst: Sjelden

Tyrkisk angora er vanligvis en mellomstor katt. Den har en lang, slank kropp med delikat beinbygning.

Den er muskuløs og bør ikke virke tynn eller mager. Ørene og de litt skjeve øynene til den tyrkiske angoraen sitter høyt. Bakbeina er lengre enn forbeina. Denne elegante katten synes alltid å være årvåken, aktiv og stolt av seg selv. Pelsen til den tyrkiske angoraen er mellomlang. Pelsen består av ett lag, uten underpels, noe som gjør denne langhårete katten lettstelt. Pelsen varierer med årstidene, men selv når den er kortere, bør den være silkemyk, og flyte fritt når katten er i bevegelse.

Personlighet:

Den tyrkiske angoraen er vennlig, men kan bli urolig ved plutselige endringer i miljøet. Denne katten er rolig til tross for at forfedrene var delvis villkatter.

Den tyrkiske angoraen er lojal og kjærlig, og elsker å leke og løpe.

Å leve med:

Ikke gi den tyrkiske angoraen muligheten til å bli tykk. Denne elegante katten har en delikat beinbygning, og overvekt kan være skadelig.

Den tyrkiske angoraen elsker å løpe og leke, og den bør ha tilgang til klatrestativ og høytliggende steder. Den elsker å ha et utvalg av leketøy.

Pelsen til den tyrkiske angoraen trenger å bli børstet hver dag. Manglende underpels gjør pelsen lettstelt fordi det generelt sett ikke forekommer floker. Dersom den tyrkiske angoraen har blå øyne eller øyne av ulike farger, kan det være at den er døv. Hvis det er tilfelle, kan det være at den lager høyere lyder enn forventet siden den ikke kan regulere sitt eget volum.

Opprinnelse:

Den tyrkisk angoraen er katten man bør vurdere dersom man ønsker en rasekatt som fortsatt finnes i en dyrehage. Denne påfallende vakre langhårede katten kan fortsatt ses i dyrehagen i Ankara i Tyrkia, der rasen opprettholdes.

Den tyrkiske angoraen kan ha vært den første langhårede katterasen sett i Europa. I 1520 ble en langhåret, hvit katt brakt fra Ankara til Europa. Katteinteresserte i Europa ble betatt av denne vakre rasen, men den ble forbigått av perseren i popularitet. Den tyrkisk angoraen ble deretter i stor grad oversett og forsvant nærmest i Europa. Hvis det ikke var for at den ble opprettholdt i Tyrkia, kunne denne rasen ha gått tapt for all tid.

I 1960-årene besøkte et amerikansk par Tyrkia. De ble hodestups forelsket i de tyrkiske angora-kattene i dyrehagen og prøvde å få tillatelse til å ta med noen av disse kattene tilbake til USA. Til slutt fikk de tillatelse til dette, og kattene ble dermed vellykket avlet i USA.

Relaterte artikler