Informasjon om katterasen somali og dens personlighetstrekk

 

Somalien er en aktiv og livlig katt som er svært sosial og liker samhandling med mennesker og andre katter.

 

Kort om somali
The Somali Cat Breed

Somaliene er vanligvis aktive nok til å holde vekten sin under kontroll, spesielt dersom de har nok av plass til å hoppe og klatre.

Vektområde:

Hann: mellomstor: 3-5 kg. 
Hunn: mellomstor: 3-5 kg.

Øyenfarge:

Grønnøyd, golden

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Moderat, stort
Tendens til å røyte: Moderat, stort

Pels:

Lengde: Lang
Karaktertrekk: Glatthåret
Farger: Rød, ruddy (rødlig), blå, fawn (beige), sorrel (kanel)
Mønster: Markert
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Moderat, stort

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , TICA

Somalien er en mellomstor katt med en lang kropp og godt utviklede muskler.

Somalien har et moderat utseende med slette flater på hodet. Den har en svak fordypning i det triangulære hodet. De store ørene skråner forover og gir katten et årvåkent og oppmerksomt utseende, som om den alltid følger med på alt. Øynene, som ser store ut i forhold til ansiktet, viser årvåkenheten og intelligensen som følger rasen.

Pelsen til somalien er tykk med masse ekstra hårtufser i ørene. Pelsen er myk, men ikke ullaktig, og halen er pjuskete som en revehale. Fargen på somalien er særegen. Mesteparten av pelsen har striper av farge på hvert enkelt hår, med en pelsdrakt som virker mørkere langs ryggraden. Fargen på kroppen blir mykere og lysere under halsen, på undersiden av katten og på innsiden av beina. Den ser noe vill ut, men det eneste ekstreme med den er pelsfargen, som har striper av ulike farger som gir den en fyldighet og dybde som ikke er observert i andre raser.

Personlighet:

Somalien er en aktiv katt som elsker å hoppe og leke. Bortsett fra det er den en enkel katt å leve med. Somaliene elsker mennesker og andre dyr. Somaliene er sosiale katter som liker å ha selskap. Dette selskapet kan være en annen katt når det ikke er noen mennesker hjemme.

De vil leke med sine egne leketøy i timevis, men setter pris på gode interaktive lekestunder med eierne. Somaliene snakker med en myk, stille røst.

Å leve med:

Somalien er hengiven, kjærlig og elsker samvær med sin eier. Selv om somalien er en langhåret katt, er pelsen lettstelt fordi den ikke er ullaktig. Daglig børsting som en del av lekestunden, vil holde pelsen til somalien silkemyk. Den vil male henrykt når den børstes.

Somaliene er aktive katter og vil vanligvis holde vekten under kontroll ved å kompensere med mosjon. De bør ha tilgang til klatrestativ og høytliggende steder, slik at de kan hoppe og klatre.

Opprinnelse:

Somalien er hovedsakelig den langhårede utgaven av abyssineren. Abyssineren ble utviklet i Storbritannia fra en katt som lord Robert Napier brakte inn i landet etter en militærekspedisjon til Abyssinia. Katten lord Napier brakte til Storbritannia het Zulu, og var grunnlaget for den vakre rasen som i dag er kjent som abyssineren, i tillegg til somalirasen.

Det unike ticketmønsteret i pelsen til abyssineren minner om kamuflasjemønsteret i pelsen til en villkanin. For å kunne opprettholde dette mønsteret, ble Zulu avlet med tilfeldig avlede katter som hadde en lignende pels, og abyssinerrasen oppsto.

Enkelte av kattungene som ble født i abyssinerkullene, virket langhårede. Siden langhåret er et karaktertrekk som ikke er ønsket i abyssinerene, ble langhårede kattunger tatt bort og gitt et hjem. Mange oppdrettere likte derimot utseendet på langhårede abyssinerkatter, og i slutten av 1960-årene skapte disse oppdretterne en langhåret utgave av abyssineren, og kalte den somalien. Den vakre ticketpelsen på somalien er lik pelsen til abyssineren. Takket være dens unike utseende, herlige personlighet og lettstelte pels, ble somalien fort populær.

Relaterte artikler