Informasjon om katterasen devon rex og dens personlighetstrekk

 

Devon rex er en aktiv, energisk rase som har glede av å lage spillopper for å få hengiven oppmerksomhet fra sine eiere.

 

Kort om devon rex
The Devon Rex Cat Breed

Man må aldri børste pelsen til devon rex, siden den er altfor skjør.

Vektområde:

Hann: liten: <3 kg. 
Hunn: liten: <3 kg.

Øyenfarge:

Gyllenbrun, aqua, blå, kobber, grønnøyd, golden, nøttebrun, oddeyed, guløyd

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Moderat
Tendens til å røyte: Liten

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Krøllet
Farger: Hvit, blå, svart, kremfarget, rød, brun, frost, platinum, fawn (beige), sjokolade, kastanjebrun, kanel, lavendel, champagne, seal
Mønster: Ensfarget, skilpadde, tofarget, trikolor/calico, tabby, ticket, smoke, shaded, masket
Mindre allergenisk: Ja
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , TICA 
Prevalens: Vanlig

En voksen devon rex er en mellomstor katt, selv om hodet ser større ut og brystkassen er bred. Hannkattene pleier å ha middels beinbygning, mens hunnkattene har gjerne en lettere beinbygning. Enkelte hannkatter er dermed betraktelig større enn hunnkattene.

Devon rex har et uvanlig utseende. Hodet er triangulært, og det virker som om nesen skifter retning like under øynene. Øynene er store, og ørene, som sitter lavt på hodet på en bred flate, er enorme. Disse sommerfuglørene, i tillegg til andre påtagelige ansiktstrekk, gir rasen et alveaktig utseende.

Den myke og krøllete pelsen til devon rex er også uvanlig. Mange devon rexer mangler pels på enkelte steder, spesielt der den kan slikke seg selv. Pelsen er skjør, og selv pelspleie kan gjøre at pelsen faller av. Devon rex har i tillegg ofte brukne værhår siden værhårene er skjøre.

Personlighet:

Devon rex er en aktiv, energisk rase. Den er virkelig en liten klovn og vil glede sine eiere ved å lage spillopper. Selvsagt vil den forvente en takk i form av klapping og hengiven oppmerksomhet for disse spilloppene. Den vil male hengivent tilbake.

Å leve med:

Siden devon rexen er glad i å hoppe, bør den ha tilgang til klatrestativ og høytliggende steder. Den er også glad i mat, så det er viktig å regulere kosten dens nøye.

Devon rex liker å ligge i varmen fra solen, og bør ha tilgang til varme områder i løpet av vinteren. Man bør aldri børste devon rex siden pelsen er altfor skjør. Pelsen kan holdes velpleid ved å stryke den forsiktig med en klut.

Opprinnelse:

Da cornish rexen først begynte å bli stilt ut på katteutstillinger i England, var de en kuriositet og bilder av dem dukket ofte opp i avisene. Beryl Cox, som bodde i Devon, så ett av disse bildene. Hun var interessert fordi hun bodde i nærheten av en gammel tinngruve, der det bodde en kattekoloni. Disse kattene hadde også krøllet pels. Cox hadde en kattunge som hadde krøllet pels. Selv om moren var en glatthåret låvekatt, hadde denne kattungen krøllete hår. Cox antok at en av villkattene fra tinngruven var faren. Denne katten fikk navnet Kirlee, og ble omtalt som starten på rasen som er kjent som devon rex.

Oppdrettere trodde først at den krøllete pelsen til både cornish rex og devon rex kunne være beslektet, og at de kunne bli avlet med hverandre. De ble forsøkt avlet med hverandre, men hver gang ble kattungene glatthårede. Kattene med krøllet pels ble fastslått å være to ulike raser.

Relaterte artikler