Informasjon om katterasen cornish rex og dens personlighetstrekk

 

Cornish rex er en silkemyk katt som elsker å være ved sin eiers side, og som forlanger litt samvær hver dag.

 

Kort om cornish rex
The Cornish Rex Cat Breed

Cornish rex er en spenstig katt og kan virke utrettelig i sin glede over å løpe, hoppe og leke.

Vektområde:

Hann: liten: <3 kg. 
Hunn: liten: <3 kg.

Øyenfarge:

Gyllenbrun, aqua, blå, kobber, grønnøyd, golden, nøttebrun, oddeyed, guløyd

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Moderat
Tendens til å røyte: Liten

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Krusete
Farger: Hvit, blå, svart, kremfarget, rød, brun, frost, platinum, fawn (beige), sjokolade, kastanjebrun, kanel, lavendel, champagne, seal
Mønster: Ensfarget, skilpadde, tofarget, trikolor/calico, tabby, ticket, smoke, shaded, masket
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , FIFe, TICA 
Prevalens: Så som så

Cornish rex er en liten til mellomstor katt. Fordi den står høyt på beina fremstår den som en stor katt inntil du løfter den opp. Sett fra siden kan man se at kroppens underside har den samme oppadgående kurven som ryggraden.

Den slanke beinbygningen til cornish rex gjør at den kjennes litt skrøpelig ut, men denne katten er atletisk og slett ikke skjør.

Cornish rex har et lite, smalt hode med store ører, og øyne som ser store ut fra siden av hodet. Den har en romersk nese, en sterk hake og lange, slanke bein. Halen er også slank og lang, med stor fleksibilitet.

Pelsen til cornish rex er unik blant katter. Den er silkemyk, men legger seg i bølger som gir katten en karibisk frisyre.

Personlighet:

Cornish rex knytter seg til eieren. Den elsker å være ved sin eiers side, og forlanger litt samvær hver dag. Mange cornish rexer gjør alt for å være sammen med eieren, og går gjerne i bånd dersom det betyr at de kan ha mer tid sammen. Totalt sett liker de å bli håndtert av eierne.

Å leve med:

Cornish rex er en spenstig katt og vil opprettholde idealvekten dersom den får nok plass til å mosjonere. Takket være den tette pelsen, er det lett å se om en cornish begynner å bli altfor tung.

Cornish rex er en sprek katt som elsker å hoppe, løpe og leke. Når den leker, kan den virke utrettelig. Den bør også få interaktiv mosjon.

Fôr & Ernæringsbehov:

Hvilket fôr passer best til en Cornish Rex katt? Cornish Rex er en atletisk katt, som kan virke utrettelig når den løper rundt og hopper, bykser og leker. Med sin atletiske natur vil Cornish Rex som regel holde idealvekten sin, så lenge den har plass til fysisk utfoldelse. Derfor er det viktig med ernæring som sikrer et holdbart energinivå. Hill's Science Plan Adult kattefôr, er spesielt sammensatt for å gi voksne katter den energien de trenger gjennem sine voksne år. Fôret er bl.a. fremstilt med proteiner av høy kvalitet for en sunn oppbygging av muskulatur. Dette er gunstig for  Cornish Rex katter, som er kjent for å ha et høyt aktivitetsnivå. Les mer her. En annen viktig vurdering i forhold til kattens sunnhet er væskeinntaket. Mange katter får ikke drukket det vannet de trenger, noe som kan være årsak til bl.a. urinveisproblemer.  Det er flere ting du kan gjøre for å få katten din til å innta mer væske. Det kan f.eks. være en god idé å servere vannet i en bred skål, hvor kattens værhår ikke er nær kanten, eller tilby den vann via en vannfontene. I tillegg til å gjøre det enklere for katten din å drikke vann, kan du også snike i den ekstra væske ved hjelp av fôret. Våtfôr av høy kvalitet er like viktig for kattens helse som et godt tørfôr. Hill’s-fôr er fremstilt med et optimert utvalg av naturlige ingredienser for å gi katter nøyaktig det de trenger på alle livsstadier. Vil du lese mer om vår kattemat kan du trykke her.

Opprinnelse:

Den første cornish rex-kattungen ble født i 1950 i Cornwall i England. Den var resultatet av en spontan mutasjon, moren var en låvekatt og faren var ukjent. Nina Ennismore, som oppdaget kattungen, hadde avlet og stilt ut rex-kaniner, så hun visste at denne katten var en spesiell katt. Hun tok med seg katten med den krøllete pelsen hjem, kalte den Kallibunker, og begynte med det som ble kjent som cornish rex-rasen.

I 1957 ble et par cornish rex-maker, direkte beslektet med Kallibunker, eksportert til USA. Cornish rex ble offisielt anerkjent i USA i 1967, og er siden blitt mer populær i USA enn det den er i England.

Oppdrettere trodde først at den krøllete pelsen til både cornish rex og devon rex kunne være beslektet, og at de kunne bli avlet med hverandre. De ble forsøkt avlet med hverandre, men alle kattungene var glatthårede. Dette forekom for hver avling. Kattene med krøllet pels hadde bestemt seg for å være to ulike raser.

Relaterte artikler