Informasjon om katterasen bombay og dens personlighetstrekk

 

Bombayen er en aktiv, nysgjerrig katt som elsker å følge med på verden rundt seg. Den kan være så hengiven at den faktisk kan kreve samvær med eieren.

 

Kort om bombay
The Bombay Cat Breed

Bombayens særpregede gange kan virke gyngende, og ligner på gangen til den indiske svarte leoparden.

Vektområde:

Hann: stor: >5 kg. 
Hunn: mellomstor: 3-5 kg.

Øyenfarge:

Kobber, golden

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Moderat
Tendens til å røyte: Liten

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Glatthåret
Farger: Svart
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , TICA 
Prevalens: Sjelden

Bombayen er en mellomstor katt. Når den løftes opp, vil den kjennes mye tyngre ut enn den ser ut til å være.

Denne rasen er tettbygd, noe kompakt, men svært muskuløs med kraftig beinbygning. Bombayen er rund på hele kroppen. Hodet er rundt, øretuppene er runde, øynene, haken og selv potene er runde.

Pelsen til bombayen er kort og glansfull. Når pelsen er i god tilstand, ser det dypsvarte skinnet ut som glanslær.

Bombayen har en særpreget gange. Kroppen ser ut til å gynge når den går. Dette ganglaget minner som sagt om gangen til den indiske svarte leoparden.

Personlighet:

Yngre bombayer er aktive, nysgjerrige katter med en god tilpasningsevne. Uansett alder liker de å ha god oversikt over verden rundt seg, og favorittplassen er gjerne et vindu der de kan iaktta verden utenfor. Disse kattene er svært hengivne og vil til tider kreve samvær med eieren.

Bombayen er kjent for å hoppe opp i fanget på en person og dekke avisen som vedkommende leser med hele sin vakre kropp. Etter hvert som de blir eldre, derimot, blir enkelte bombayer kanskje litt for rolige, og foretrekker å iaktta fremfor å ta del i aktiviteter.

Å leve med:

Bombayen både ser og kjennes veldig solid ut, og den er utrolig sterk. Bombayen er flink til å hoppe og klatre, og bør ha tilgang til klatrestativ og høytliggende steder. Bombayen er en robust, tettbygd katt, og du må kanskje holde øye med dens kost for å forebygge fedme, spesielt dersom den ikke får nok mosjon.

Selv om voksne bombayer er rolige, kan de også være lekne som kattunger, og de elsker den daglige lekestunden. De elsker oppmerksomhet fra sine eiere, og de liker spesielt godt å bli klappet og klødd på magen. En daglig kosestund er uhyre viktig for alle bombayer.

Opprinnelse:

På slutten av 1950-tallet ønsket amerikanske oppdrettere en katt som hadde struktur og utseende som en burmeser, men som hadde den dype, glansfulle, svarte fargen til glanslær. Denne rasen skulle forhåpentligvis minne om den indiske svarte leoparden. Med dette i tankene startet et avlsprogram som brukte burmeseren og en svart amerikansk korthår med glinsende, kobberfargede øyne. Sluttresultatet ble en katt som fikk navnet bombay, for å skape assosiasjoner til den svarte leoparden, som den faktisk ligner på.

Bombayen ble anerkjent for utstillingsbordet på slutten av 1970-tallet. Selv om de fortsatt ikke er vanlige, trekker bombayene til seg folkemassene på hver utstilling der de stilles ut.

Relaterte artikler