Informasjon om katterasen bengalkatt og dens personlighetstrekk

 

Bengalen er en stor, atletisk rase som blir nært knyttet til sine mennesker, og som er en lojal venn med en vennlig personlighet.

 

Kort om bengal
The Bengal Cat Breed

Bengalens størrelse og muskler ligner faktisk på utseendet til en villkatt.

Vektområde:

Hann: stor: >5 kg.
Hunn: stor: >5 kg.

Øyenfarge:

Blåøyd

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Stor
Tendens til å røyte: Liten

Pels:

Lengde: Kort
Karaktertrekk: Glansfull, glatthåret
Farger: Brun, seal
Mønster: Tabby, ticket, spottet
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Moderat

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
ACFA , FIFe, TICA 
Prevalens: Så som så

Bengalen minner deg faktisk om utseendet til en villkatt. Den er en stor og svært muskuløs katt, men beinbygningen er overraskende lett i forhold til størrelsen. Når du ser den, fremstår alt som stort, massivt og tykt. Det eneste som er moderat, er beina, som er mellomlange.

Bengalen har et stort, triangulært hode. Den har en tykk hals, store føtter og en tykk hale. Mønstrene er som regel begrenset av tilførselen av tabbygenet i den opprinnelige hybridiseringen. En brunflekket bengal ser ut som en villkatt. Flekkene på pelsen skal ikke ligge på rekke og rad, men skal være tilfeldig plassert.

Pelsen til bengalen er kort og kan naturlig kjennes litt raggete. Pelsen er lettstelt og floker seg ikke.

Personlighet:

Selv om flere betrakter bengalen som en villkatt som bare later som den er domestisert, er rasen faktisk ganske vennlig og hengiven. Bengalen blir nært knyttet til sine mennesker, og er en lojal venn. Bengalen er en stor, atletisk katt som trenger å løpe, hoppe og boltre seg for å være tilfreds. Den er en nysgjerrig og årvåken katt.

Å leve med:

Bengalen er en aktiv og svært atletisk katt. Dersom den har tilstrekkelig med plass til mosjon, vil den selv kunne opprettholde vekten uten store problemer. Bengalen må simpelthen ha tilgang til å løpe og mosjonere fritt. Den er lettstelt og har glede av stell og pleie.

Opprinnelse:

Villkattenes skjønnhet har alltid vært tiltrekkende for mennesker, og det ble derfor gjort forsøk på å avle en av villkattene for å skape en huskatt som bar preg av en villkatt, men som var mild i oppførselen. I denne hensikt ble den første hybridiseringen av den asiatisk leopardkatten og tabby huskatter foretatt i USA tidlig på 1960-tallet. Dette avlsprogrammet ble midlertidig utsatt og deretter startet opp igjen av Jean Mill og dr. Willard Centerwall i 1981.

Til tross for flere hindringer i produksjonen av denne hybriden, ble en villkattpreget huskatt det endelige resultatet av avlsprogrammet. Ettersom villkatten som ble brukt i fundamentet til rasen var en Felis bengalensis, fikk rasen navnet bengal.

Bengalrasen var i oppstarten en kontroversiell rase, og til en viss grad er den det fortsatt. Enkelte er bekymret for at flere villkatter vil bli brukt for å avle frem huskatter, og at villdyrdelen av bengalen ikke lenger kan bli avlet ut av huskatten. Dette er derimot ikke nødvendigvis et alvorlig anliggende på grunn av liberal utavl med huskatter, og fordi katteregistre ikke tillater at utstillingsbengaler er for nært beslektet med sine ville forfedre.

Relaterte artikler