Informasjon om katterasen abyssiner og dens personlighetstrekk

 

Blant de mest populære katterasene, abyssineren er lettstelt og en glede å ha i hjemmet. De er hengivne katter og elsker både mennesker og andre dyr.

 

     Kort om abyssiner

The Abyssinian Cat Breed

Pelsen til abyssineren har fargestriper som gir den en fyldighet og dybde som ikke er observert hos andre raser.

Vektområde:

Hann : mellomstor 3-5 kg.
Hunn: mellomstor: 3-5 kg.

Øyenfarge:

Grønnøyd, golden

Forventninger:

Levetid: 9-13 år.
Oppmerksomhetsbehov: Stor.
Tendens til å røyte: Liten

Pels:

Lengde: Kort, mellomlang 
Karaktertrekk: Silkemyk, slett 
Farger: Ruddy (rødlig), rød, blå, fawn (beige), kanel 
Mønster: Markert 
Mindre allergenisk: Nei
Generelt behov for stell og pleie: Lite

Anerkjent i klubbsammenheng:

Anerkjennelse i katteforening
CFA, ACFA , FIFe, TICA, CCA
Prevalens: Vanlig

Abyssineren er en mellomstor katt med lang kropp og godt utviklede muskler. Den er en aktiv katt som elsker å hoppe og leke.

Abyssineren har et moderat utseende med slette flater på hodet. Den har en svak fordypning i det triangulære hodet. De store ørene skråner forover og gir katten et årvåkent og oppmerksomt utseende, som om den alltid følger med på alt som pågår rundt den. Øynene, som ser store ut i forhold til ansiktet, viser årvåkenheten og intelligensen som følger rasen.

Pelsen til abyssineren er kort, og det er hårtufser i ørene. Fargen på abyssineren er særegen. Mesteparten av pelsen har fargestriper på hvert enkelt hår, med en pelsdrakt som virker mørkere langs ryggraden. Fargen på kroppen blir mykere og lysere under halsen, på undersiden av katten og på innsiden av beina.

Personlighet:

Selv om abyssineren er en aktiv katt, er den en enkel katt å leve med. De elsker mennesker og andre dyr. De vil leke med sine egne leketøy i timevis, men setter pris på gode interaktive lekestunder med eierne. De snakker til deg med en myk, stille røst. Abyssineren er hengiven, kjærlig og elsker samvær med sin eier. Samtidig som at pelsen på abyssineren er lettstelt, liker abyssineren å bli gredd eller strøket med en semsket skinnklut. Den vil belønne deg ved å male henrykt.

Å leve med:

Abyssinerne er aktive katter og vil vanligvis holde vekten under kontroll ved å kompensere med mosjon. De bør ha tilgang til klatrestativ og høytliggende steder, slik at de kan hoppe og klatre.

Abyssinerne er sosiale katter som liker selskap. Dette selskapet kan være i en annen katt eller andre dyr når det ikke er noen mennesker hjemme.

Opprinnelse:

Mens abyssineren er betraktet som rasen hvis røtter man kan følge helt tilbake til Nildalen, ble den derimot utviklet i Storbritannia. På 1860-tallet, etter en militær ekspedisjon til Abyssinia, brakte lord Robert Napier en katt til Storbritannia. Denne katten het Zulu, og var grunnlaget for den vakre rasen som i dag er kjent som abyssineren. Det unike ticketmønsteret i pelsen til abyssineren minner om kamuflasjemønsteret i pelsen til en villkanin. Dette kjennetegnet var så spennende at Zulu ble avlet med tilfeldig avlede katter som hadde en lignende pels, og abyssinerrasen oppsto.

Rasen selv var veldig populær, og abyssinerkattene ble snart avlet i hele Europa og i USA og Canada. Denne populariteten viste seg å være redningen for rasen, ettersom de to verdenskrigene førte til en reduksjon i rasen i Europa. Nye abyssinere ble importert, og rasen levde videre. I slutten av 1960-årene, da leukemiviruset for katter nesten ødela rasen i Storbritannia på nytt, ble flere abyssinere brakt til Storbritannia for å gjenopprette rasen igjen.

Relaterte artikler