[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Spesialfôr

Spesialfôr

Forbrenner fett og bygger muskler

L-karnitin fremmer bruk av fett som energikilde, og er et utbredt supplement i human ernæring. Det fungerer som tilrettelegger for transport av fettdepot til cellene, hvor de deretter brukes til å produsere energi. Således spares musklene i kroppen og man får en slank muskelmasse.

Det klinisk dokumenterte nivået av L-karnitin for effektivt vekttap og vedlikehold av slank kroppsmasse hos katter er 500 mg/kg1,2. Denne mengden finner du i det nye fôret Hill´s™ Science Plan™ Sterilised Cat!

Reduserer risiko for blæresteiner

Struvittstein er den vanligste typen urinstein som forekommer hos unge katter. Den består av fosfor, magnesium og ammoniakk, og oppstår vanligvis i alkalisk urin. Molekylene dannes som et resultat av elektrostatiske tiltrekningskrefter av disse nært beslektede ionene. Flere molekyler stivner og resulterer i en struvittkrystall (mikroskopisk). Deretter smelter flere krystaller sammen og danner en stein (makroskopisk). Det er derfor viktig å redusere mengden av disse mineralene i urinen ved å senke inntaket.

Endring av urinens pH-verdi bidrar til å hindre slike steiner, da en lavere pH-verdi reduserer tiltrekningen mellom ioner, som resulterer i en lavere tendens til dannelse av struvittkrystaller og steiner.

Da nyrefunksjonen kan avta med alderen, er det enda viktigere å være oppmerksom på nivåene av mineralinntak for modne voksne katter. Det er en av grunnene til at Hill's har utviklet forskjellig fôr for unge voksne og modne voksne katter.

Finn det riktige Science Plan Sterilised-produktet for katten din

PRODUKTUTVALG
  • Frantz NZ, Yamka RM og Friesen KG, The effect of diet and lysine calorie ratio on body composition (…), International J. Applied Res. Vet. Med., 5(1), 25-35, 2007.
  • Jewell D, Final Report, FR-R2009006, 2-26-09.
[ ↑ skip to content ↑ ]