[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Årsaker til hudproblemer

Hva forårsaker hudproblemer?

Estimated prevalence of different causes of allergies in dogs

Hudproblemer er en av de vanligste grunnene til at hundeeiere går til dyrlege. Opp til 40 % av konsultasjoner hos dyrlege angår hudproblemer.

"Hudproblemer" er et generelt uttrykk for svært vanlige, men ikke desto mindre plagsomme lidelser som ødelegger eller irriterer huden på hunden din. Det vanligste symptomet på et hudproblem er hvis hunden din klør seg mer enn vanlig.

Det er mange mulige årsaker til hudproblemer:

Negative reaksjoner på fôr

Hudproblemer kan også oppstå som en følge av en reaksjon på visse proteiner i maten til hunden din.

Andre allergier

Hunden din kan være allergisk mot støv, pollen, jord eller andre miljømessige faktorer som kan forårsake en allergisk reaksjon om det inhaleres. Det finnes til og med noen loppehalsbånd som kan forårsake kontaktallergier. Hunder kan få allergier når som helst i livet.

Parasitter

Lopper, lus og midd kan alle forårsake hudirritasjon. Bittene deres irriterer hunder og får dem til å bite og klore seg selv og således forårsake skade på huden.

Hormonelle ubalanser

Hunder med for mye eller for lite av visse hormoner er utsatt for hudproblemer. Hormonelle ubalanser vil sjelden forårsake kløe, men kan være tegn på alvorligere underliggende problemer som må identifiseres og behandles.

Infeksjoner

Infeksjoner på grunn av bakterier eller sopp, slik som stavbakterier og ringorm, kan forårsake hudproblemer.

Slik håndterer du hudproblemer

skin

100 % av hunder viste forbedring av kliniske tegn på hudproblemer på grunn av atopi eller AFR i løpet av bare 4 uker

Hvis du mistenker at hunden din har et hudproblem, skal du ta den med til dyrlege for en grundig undersøkelse. Dyrlegen vil vurdere om hundens tilstand er knyttet til en matallergi eller en annen årsak. Du finner mer spesifikk informasjon om matallergier her.

Det er mange måter å håndtere hudproblemer på. Dyrlegen kan anbefale ernæring, legemidler, tilskudd eller en kombinasjon av alle tre. Riktig ernæring kan bidra til å forbedre og gjenopprette huden og pelsen til hunden din og få den hurtig tilbake til god form.

Det er viktig å fore hunden din med mat som hurtig kan regenerere huden som er skadet av hudproblemene. En måte å gjøre dette på er å gi et fôr med høye nivåer av omega-6-fettsyrer. Fettsyrene hjelper fettstoffene i huden, og det er dokumentert at de bidrar til å redusere symptomene på hudproblemer.

Hill’s™ Prescription Diet™ d/d™ har et høyt nivå av omega-6-fettsyrer som har dokumentert effekt på gjenoppbygging av huden.

Matallergier Hos Hunder

[ ↑ skip to content ↑ ]