[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Den riktige fôret
for hunden

Små hunders ernæringsbehov
er spesielle

Vi vet hvor mye hunden betyr for deg. Den behandles som et familiemedlem. Siden små raser ofte lever lenger enn store raser, er de også mer utsatt for frie radikaler. Disse kan ødelegge celler og DNA, fortrinnsvis i nervesystemet og i immunforsvaret. Hunden produserer egne antioksidanter. Tilskudd av antioksidanter gir ytterligere beskyttelse.

Rikt på antioksidanter

Rikt på antioksidanter

100 g Hill's Science Plan Small & Miniature har like mye vitamin E som 250 g mandler, en rik E-vitaminkilde.

Du vil sannsynligvis gjerne ha den lille hunden nær deg hele dagen og kose med den. Det er derfor den, i tillegg til regelmessig stell og pleie, trenger fôr spesielt sammensatt for å holde tennene rene og pelsen myk og blank.

Siden den lille hunden har høy forbrenning, trenger den flere kalorier per kilo kroppsvekt. Fordi den har liten mage er det bedre for den å spise 2 eller flere små måltider fordelt utover dagen. Vær forsiktig så du ikke overfôrer den.

Vi vet at du ønsker den lille hunden skal ha fôr som lukter og smaker utmerket med fôrbiter i riktig størrelse for den lille munnen. Derfor laget vi Hill’s™ Science Plan™ Small & Miniature, som gir all næring og beskyttelse den lille hunden trenger!

Science Plan™ Small & Miniature
for et sunt og langt liv

Med 100 % av det små hunder trenger og 0 % av det de ikke trenger er nye Science Plan™ Small & Miniature oppskriften for et bedre liv.

Fôret er skreddersydd for små rasers behov slik at den lille hunden din kan ha et sunt og langt liv sammen med deg. Med din kjærlighet og omtanke er hunden i trygge hender.

Sterkt immunforsvar og et sunt og langt liv

Science Plan Small & Miniature er spesielt sammensatt med vitamin E og andre klinisk dokumenterte oksidanter for nøytralisering av frie radikaler for å gi hunden din et sunt og langt liv.

Utmerket smak som hunden din vil elske

Science Plan Small & Miniature er laget med kylling og kalkun som hovedingredienser for utsøkt kjøttfull smak som hunden din vil elske.

Små fôrbiter for små munner

Science Plan Small & Miniature har ekstra små flate fôrbiter som er spesialutviklet for å passe til små hunders ømfintlige munn. Våre spesialutviklede sprø fôrbiter med antioksidanter fremmer god tannhelse.

Science Plan™

Small & Miniature

Small & Miniature

4,5 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Mini

Mini

6 mm

Science Plan™ Advanced Fitness™

Mellomstor

Mellomstor

10 mm

Flott, myk og blank pels

Spesialblanding av omega-6 fettsyrer og andre næringsstoffer for sunn hud og blank pels

Hvor ofte og hvor mye
du bør fôre en liten hund

Det er viktig å fôre den lille hunden med riktig mengde til riktige intervaller, og det kan være vanskelig fordi disse kan variere mye fra hund til hund. Det er viktig for hundens helse at dens fysiske tilstand følges opp regelmessig og fôringsmengden justeres ved behov.

Les mer...

Vi anbefaler følgende enkle trinn for å holde den voksne hunden frisk:

  1. Vei hunden. De fleste dyreklinikker har en vekt du kan benytte gratis.
  2. Spør veterinæren om å beregne kroppstilstandspoeng (BCS) for å se om hunden er i riktig vektområde.
  3. Følg fôringsanbefalingene og veterinærens anbefalinger.
  4. Gjenta fra Trinn 1 og juster fôrmengden ved behov.

Vi anbefaler at du eller veterinæren evaluerer hundens tilstand med noen måneders mellomrom. Veterinæren kan foreslå hyppigere evalueringer for enkelte hunder.

Gi
valpen den beste starten i livet

Den beste måten å bygge et langt og lykkelig liv på, er å få et solid grunnlag som gir god helse. Det gjelder både mennesker og dyr. Dette grunnlaget bygges de første månedene i hundens liv. Valper av små raser og miniatyrhundraser skal også vokse. Fôret avgjør i stor grad om de får en god start eller står overfor en høyere risiko for helseproblemer underveis.

Husk disse fire viktige prioriteringer når du velger fôr til valpen:

Slik håndterer du en som er
kresen i matveien

kresen i matveien

Gir du velsmakende og næringsrik fôr til hunden, og likevel bare snuser og slikker den på fôret? Er det fortsatt fôr igjen i matskålen fra forrige måltid?

Du tror kanskje at hunden ønsker eller trenger variasjon. Faktum er at hunden gladelig vil spise samme fôr hver dag hele livet, hvis det er velsmakende og næringsrikt. Hunden din er etterkommer av opportunistiske jegere som var vant til å få det de kunne, når de kunne.

Les mer...

Årsaken til at hunder er kresne i matveien er ikke et resultat av egen atferd. Det er et resultat av vår atferd. Gir du hunden matrester eller for mange godbiter, øker du ikke bare risikoen for fedme, men det fører også ofte til at hunden blir kresen i matveien. Hunden lar være å spise i håp om å få mer spennende mat enn det som er i matskålen. Det beste du kan gjøre i slike situasjoner er å slutte å gi hunden matrester og kutte ned på godbiter.

Hvis du prøvde å tilby forskjellig fôr for å finne det riktige da hunden var valp, kan du ha oppmuntret den til å vente på noe bedre. Hvis du åpner flere bokser fôr og prøver å overtale hunden til å spise litt til alle måltidene, er det hunden som bestemmer over deg.

Den mest effektive måten å løse dette problemet på er å få hunden til å forstå at det ikke finnes alternativer. La fôret være i matskålen i en halv time. Ta bort fôret hvis hunden ikke har spist det i løpet av en halv time. Sett det frem ved neste måltid og ta det bort etter en halv time. Etter en dag eller to vil hunden kanskje se seg rundt etter ekstra godbiter. Hold deg til strategien og ikke gi etter! Hunden sulter ikke. Den spiser hvis den er sulten. Du må kanskje tåle noe sutring, men denne teknikken er meget effektiv for dem som er kresne i matveien.

Fôrbytte bør skje gradvis. Bland inn litt av det nye fôret med det gamle. Øk mengden av det nye fôret gradvis, samtidig som du reduserer mengden av det gamle fôret. Dette er en fin måte å gjøre hunden vant til det nye fôret og unngå sultestreik. Hvis du bytter fra våtfôr til tørrfôr, prøv å blande litt varmt vann med tørrfôret. La ikke våtfôr stå fremme for lenge. Det kan bli bedervet, spesielt i varmt vær.

Hvis hunden din blir akutt kresen i matveien uten å ha vist tegn på slik atferd tidligere, kan det skyldes sykdom. Se opp for oppkast, diaré, sløvhet eller vekttap. Ikke nøl med å ta hunden til veterinær om du mistenker at noe er galt.

[ ↑ skip to content ↑ ]