[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kvalitetstid med
hunden din

Nytt utseende
Den beste smaken
noensinne*

Pakk leker og tilbehør og dra på tur! Slik skaper du uforglemmelige minner sammen med hunden din ...

Forstå
den lille hunden din

Små raser er ulike andre hunder. Fra liten størrelse til stor personlighet, små raser ser verden i et annet lys ... Les om hvordan du kan ta del i deres verden med denne hendige veiledningen.

Veiledning for hundeeiere

Velge riktige leker
for hunden din

Lek med leketøy skaper en fin anledning for hunden din til å få litt mosjon, mental stimulering og en hyggestund med deg.

Leketøy som du gir hunden din må være av riktig form, størrelse og tilstand:

Leketøy som er for små, innebærer en kvelningsfare og kan bli svelget av hunden din

Hyssing, bånd og strikker er gjerne interessante for hunden din, men de er ikke egnet som leketøy

Unngå leketøy som har deler som kan bli bitt av (slik som plastøynene på et kosedyr)

En god regel er at så snart et leketøy begynner å bli frynsete eller faller fra hverandre, bør man skifte det ut

Ønsker du å få mest mulig ut av leketøyet? Ikke legg ut alle samtidig. Legg frem kun et lite utvalg av leketøy, og skift dem ut annenhver uke eller så, slik at leketøyene fortsatt virker nye og interessante for hunden.

Stil og tilbehør
for hunden din

Hundeklær og annet tilbehør for hunder har blitt veldig populært, og alle små hunderaser kan bruke klær til å uttrykke sin personlighet og kle seg trendy.

Klær

Dersom du velger å kle på hunden, bør du velge funksjonelle klær, slik som plagg som holder hunden varm. Du bør selvfølgelig unngå klær som kan være helsefarlige.

Smykker

Fra tiara til halsbånd og potesmykker ... smykker for små raser ser bedårende ut, men sørg for at hunden ikke tygger eller svelger biter som kan medføre skade.

Transportbur og bærevesker

Transportbur og bærevesker kommer i alle fasonger, størrelser og farger, og må ha ventilerte luker for sikt og luftstrøm. Velg transportbur/bæreveske stort nok til hunden og lite nok til at hunden ikke blir kastet rundt mens du går.

Ta med hunden
på en kjøretur

Enten det er en rask liten tur eller Norge på tvers, så vil den lille hunderasen være den perfekte passasjer. Med litt ekstra forsiktighet, så kan dere to ha noen fine stunder sammen i bilen.

Hjelp hunden din med å bli vant med bilturer ved å ta den med ut på flere korte turer før du prøver med en lengre tur. For lengre turer er det beste et godt ventilert bur, festet med et elastisk tau eller et sikkerhetsbelte

Vær oppmerksom på faren som en overopphetet bil kan utgjøre for en liten hund eller miniatyrhund. En bil kan bli varm som en ovn på et blunk, om den er parkert i solen.

  • La aldri hunden være alene i bilen på varme dager, ikke engang i noen minutter. Temperaturen inni bilen stiger raskt og kan utgjøre en alvorlig fare
  • Pesing eller overdreven slikking kan være varselstegn på at du må parkere i skyggen og gi hunden vann

Husk å ha det gøy, og dersom du skal være hjemmefra en stund, husk å ta med hundefôr og matskålen!

[ ↑ skip to content ↑ ]