[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Omsorg for
den lille hunden

Nytt utseende
Den beste smaken
noensinne*

Sørg for at hunden er sunn og lykkelig med våre enkle tips for vektkontroll, stell og pleie. Lær hvordan du kan ha den best mulige opplevelsen hos veterinæren, og hvordan du kan holde allergier og andre sesongrelaterte problemer på avstand.

Fire trinn for å få
en sunnere hund

Vektkontroll er viktig for å oppnå et langt og sunt liv, selv litt ekstra vekt kan være et problem for små raser.
Følg disse fire trinnene for å fremme den lille hundens helse og velvære.

Obs: vedrørende valper av små raser og miniatyrhundraser

En vektreduksjonsplan er aldri et godt alternativ for valper, med mindre veterinæren anbefaler det. Ta kontakt med veterinæren hvis du tror at valpen har et vektproblem. Start ikke med vektreduksjonsfôr uten samråd med veterinær.

Stell og bad av den lille hunden din

Steller du hunden din selv, kan du spare ganske mye penger. Ikke bare sparer du penger, men det kan være en vidunderlig og morsom opplevelse for dere begge, dersom du følger vår enkle råd når du børster og bader hunden din.

Les hvordan

Få mest mulig
ut av veterinærbesøkene

Regelmessig kontroll hjelper hunden og veterinæren med å bli bedre kjent med hverandre. Det er derimot mange inntrykk, lukter, lyder, mennesker og dyr hos veterinæren som kan være nye og ukjente for hunden din. Følg våre enkle tips om hvordan veterinærbesøket kan gjøres enklere for dere begge.

Les mer

Allergier og andre årstidsrelaterte problemer

Pollen og husstøv som gir allergiske reaksjoner hos mennesker, kan gi allergisk dermatitt hos små raser, en inflammasjon i huden som kan forårsake slikking, kløing og t.o.m. røyting, og fremfor alt, ubehag for hunden.

Hjerteorm

Hjerteorm spres med mygg. Veterinæren kan behandle hunden forebyggende mot hjerteorm og anbefale hensiktsmessig testing. Det anbefales også forebygging mot insektbitt. Ta omgående kontakt med veterinæren om du mistenker at hunden har hjerteorm.

Beskyttelse mot lopper

Det finnes mange nye og svært effektive topiske og orale produkter til beskyttelse mot lopper. Hyppig støvsuging fjerner loppeegg fra tepper og matter (kast støvsugerposen omgående). Vasking av hundens seng og tepper anbefales også.

Flått

Flått er plagsomme små parasitter som sprer infeksjonssykdommer som ehrlichiose og lyme borreliose. Enhver hundeeier av små raser bør holde et godt øye med huden og pelsen på hundene. Fjern flått så fort som mulig, og sørg for å bruke hansker når du fjerner dem.

[ ↑ skip to content ↑ ]