[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Endring i behov hos godt voksne katter

Noen eldre katter er disponert for overvekt og fedme. Det kan hende at de spiser mindre, men fortsatt legger på seg. Hvis dette er tilfelle, er det viktig å sjekke for eventuelle tilstander som kan være relatert til endret atferd eller stoffskifte og nedsatt fysisk aktivitet.

Vektøkning kan føre til flere medisinske tilstander, som problemer med hjerte, luftveier, urinveier, hud og ledd, noe som for en godt voksen katt kan være alvorlig. Katten kan gå ned i vekt om du bytter til et fôr med færre kalorier og kontrollerer fôrmengden.

Andre eldre katter kan spise godt og enda gå ned i vekt. Dette kan være relatert til underliggende tilstander som hjertesykdom, feil på skjoldbruskkjertelen eller diabetes mellitus (sukkersyke).

Enkelte katter spiser mindre og går ned i vekt på grunn av smertefull periodontal sykdom (tenner og tannkjøtt) eller nyresykdom.

Alle unormale endringer med den eldre kattens vekt bør du diskutere med veterinæren.

Du kan sørge for at den godt voksne katten holder seg frisk og sunn så lenge som mulig ved å imøtekomme dens spesielle behov. For eksempel, antioksidanter og fiskeolje støtter god hjernehelse og vitalitet, mens kontrollerte nivåer av mineraler fremmer sunne nyrer og urinveier.

Fôr som er spesialtilpasset godt voksne katter, kan bidra til å bekjempe aldringstegn. Nye Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing fås som både tørrfôr og hermetikk, med en smak som katten vil elske.

Les mer om Hill’s spesialtilpassede ernæring for godt voksne katter.

[ ↑ skip to content ↑ ]