[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hils på Lynda D. Melendez, medisinsk direktør for klinisk forskning i Hill's Pet Nutrition

Vi stilte Lynda et par spørsmål om jobben hennes og hva hun synes om å jobbe med og for katter og hunder.

"Medisinsk direktør" høres veldig alvorlig og klinisk ut. Hva motiverer deg til å gå på jobb hver morgen?

Muligheten til å gjøre noe positivt for hundens og kattens helse og livskvalitet. Det, samt muligheten til å samarbeide med virkelig flinke, intelligente og engasjerte mennesker for å utgjøre en forskjell ikke bare i livene til hunder og katter og eierne deres, men også innen veterinæryrket.

Føler du at du kan utgjøre en forskjell når du jobber for et såpass stort selskap?

Det er utrolig tilfredsstillende. Jeg var praktiserende veterinær i 15 år før jeg kom til Hill's. I praksisen hadde jeg muligheten til å hjelpe individuelle pasienter hver dag. Nå har jeg muligheten til å jobbe med ting som hjelper livene til mange dyr – som jeg aldri vil møte personlig – men jeg kan hjelpe langt flere enn jeg kunne i praksisen. Jeg har også en glimrende mulighet til å opplyse veterinærer og hjelpe dem til å gi klientene og pasientene sine et bedre tilbud. Dermed kan jeg indirekte påvirke helsen og velværen til hundene og kattene som de tar seg av.

Hill’s Pet Nutrition er innovativt, men det er et litt vagt ord. Hvordan vil du definere innovasjon?

Oi, vrient spørsmål. Jeg mener at innovasjon ganske enkelt handler om en ny tilnærming til et problem – det kan gjelde hva som helst – det trenger ikke å være et gjennombrudd innen ernæring eller medisin, eller en ny prosedyre innen medisin eller forskning. Det kan være en ny emballasjeløsning, eller en ny tilnærming til hvordan noe behandles eller sendes, eller til og med en ny tilnærming til hvordan å oppfylle en kundes behov. Virkelig innovasjon er imidlertid noe ingen har prøvd før – så det er ikke bare nytt for meg, men for alle. Det å være innovativ krever mot. Når du prøver noe helt nytt, mislykkes du som oftest de første gangene, og de som ikke liker forandringer, prøver å motarbeide deg. Du må lære av det som ikke fungerte, finjustere, og prøve igjen.

Hva er den beste opplevelsen du har hatt i Hill's?

Det må ha vært da vi lanserte Prescription Diet™ y/d™ Feline på markedet. Fra å se folk fra alle avdelinger i Hill's samarbeide om å løse problemer som ble antatt å være uoverstigelige, til å se tårer i øynene på en veterinær da vedkommende innså at de hadde et nytt alternativ som ga klientene deres muligheten til å beholde en eldre katt lenger, til å møte en katt med hypertyreoidisme og eieren dens som prøvde y/d™ som en siste utvei – og selv få høre og se kattens positive respons. Det er noe av det mest tilfredsstillende jeg har opplevd i veterinærkarrieren min.

Hva med da du var liten – hva ville du bli når du ble stor?

Lærer eller veterinær. Heldigvis fikk jeg gjøre begge deler – jeg er en veterinær som underviser. Perfekt, eller hva?

Ett spørsmål til på tampen: Hva hadde du gjort hvis du ikke hadde forsket for Hill's?

Jeg hadde bodd nær familien min i Texas, gjett sauer med border colliene mine, arbeidet noen dager i uken som avløser eller jobbet på et undervisningssykehus for veterinærerTakk for praten, Lynda!

[ ↑ skip to content ↑ ]