[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Dine spørsmål besvart av våre ekspertveterinærer

Nå vet du mye mer om hunders problemer med stive ledd og hvordan Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ kan hjelpe din hund. Her er noen av de vanligste spørsmålene som bekymrede hundeeiere har sendt til våre veterinærer online, og svarene på disse.

Har hunden min behov for Hill's Prescription Diet j/d™ Mini Canine?

Hvis du har en liten hund med en voksenvekt på mindre enn 10 kg som lider av stive ledd, kan din veterinær anbefale Hill's Prescription Diet j/d™ Mini Canine. Dette fôret består av mindre fôrbiter for hunder med mindre kjever. Det inneholder de samme klinisk dokumentert ingrediensene og fordelene som vanlig j/d™.

Hvor utbredt er stive ledd blant hunder?

Én av fem voksne hunder lider av stive ledd1. Selv om nesten halvparten av alle tilfeller forekommer hos store hunderaser, kan hunder av alle raser rammes. Schæferhunder, rottweilere, labradorer og golden retrievere er spesielt utsatt, og det samme er også mindre hunderaser som shetland sheepdog.

Har min hund behov for Hill's Prescription Diet j/d Reduced Calorie Canine?

Hvis hunden din er overvektig eller har lett for å legge på seg og lider av stive ledd forårsaket eller forsterket av at den er overvektig, kan din veterinær anbefale Hill's Prescription Diet j/d Reduced Calorie Canine. Det inneholder de samme klinisk dokumentert ingrediensene og fordelene som vanlig j/d™.

Kan jeg gi hunden både vanlig fôr og j/d™?

Nei. Hill's™ Prescription Diet™ j/d™ er et fullverdig kvalitetsfôr. I tillegg til å gi spesifikke terapeutiske fordeler i forbindelse med hundens bevegelighet, smaker det også kjempegodt! Faktisk er vi så sikre på smaken at hvis hunden din ikke liker j/d™, vil vi gi deg hele kjøpsprisen tilbake.

Hvor lenge vil j/d™ holde seg ferskt?

Hill's nye Fresh Pack System kommer med en glidelåsmekanisme for å bevare friskheten og smaken i j/d™ lenger. Når posen er åpnet, vil fôret holde seg friskt i opptil 60 dager.

Hvor mye j/d™ bør jeg fôre hunden om dagen?

På siden av alle Hill's Prescription Diet-emballasjer finner du en brukervennlig tabell som viser optimale porsjonsstørrelser for alder, vekt og størrelse. Kvantum er ofte mindre enn man forventer – med et fôr som er så fullt av ernæring og lett fordøyelige ingredienser som Hill's, behøver hunden ikke spise mye for å bli mett og få i seg de nødvendige næringsstoffene. Dermed er det godt mulig at en pose Hill's Prescription Diet varer lenger enn du kanskje hadde forventet!

Hvordan skifter jeg fra dagens fôr til j/d™?

Som ved alle ernæringsmessige endringer, bør j/d™ introduseres gradvis over en periode på 5–7 dager, hvor du blander en gradvis større andel av det nye fôret i det tidligere fôret inntil måltidet kun består av j/d.

Hvor raskt kan jeg se om j/d™ har effekt?

Hos 95 % av hundene vises tegn til forbedring etter bare 21 dager2. Avhengig av hvor stive ledd hunden din har, vil du etter en stund kunne se forskjellige tegn på at den blir mer energisk og aktiv. Du kan f.eks. se at den går oftere i trapper enn tidligere eller hopper lekent inn i bilen. Den kan bli villigere til å gå tur, bli mer utholdende og halte mindre etterpå. Lek og moro kan bli en del av hverdagen igjen. Du kan merke at den er mindre ukomfortabel når den sitter eller står, spesielt når den gjør sitt fornødne. Generelt vil den sannsynligvis sove bedre og få igjen appetitten.

2. Fritsch D, Allen TA, Dodd CE, et al. Dose-titration effects of fish oil omega-3 fatty acids 1 in osteoarthritic dogs. Unpublished.

Kan j/d™ fås både som hermetikk og tørrfôr?

Ja, j/d™ fås både som 370 g hermetikk og som 2 kgs, 5 kgs og 14 kgs (snart endres denne til 12 kgs) poser med tørrfôr, slik at hunden din kan nyte j/d™ uansett hvilke preferanser den har. j/d™ Reduced Calories er tilgjengelig som 4 kgs og 12 kgs tørrfôrposer.

Hunden min er foreskrevet medisin av veterinæren. Kan jeg likevel gi den j/d™?

j/d™ er sammensatt slik at det trygt kan fôres sammen med medisin. Men be alltid veterinæren om råd før du endrer hundens kosthold eller medisin.

Hvor kan jeg kjøpe Hill's Prescription Diet j/d™?

j/d™ kan kun kjøpes hos veterinær. Det er fordi Hill's mener det er viktig at fagfolk som kjenner den enkelte hunden og dens historikk, foretar fôringsanbefalinger.

Jeg ser at på forpakningene at dere tilbyr 100% fornøydhetsgaranti, hvordan fungerer det?

Vi er så sikre på at du og din hund eller katt vil elske Hill's produkter at vi tilbyr å gi en 100% fornøydhetsgaranti. Dersom det skulle være en grunn til at hunden eller katten ikke er helt fornøyd, kontakt oss på Hill’s og få pengene tilbake.

Er det sant at hunder er vegetarianere?

Nei, hunder er altetende slik at de kan spise både kjøtt og grønnsaker. Hvis de imidlertid må, kan de overleve på en vegetarisk diett .

Jeg har en Malinois hannhund som veier 48kg, noe som er litt for mye... Derfor vil jeg fôre han med Hill's light adult, men jeg vet ikke hvor mye jeg skal gi han per dag.

Hvis du tror at hunden din er overvektig bør du, før du forandrer på fôringen hans, ta han med til veterinæren for en sjekk. Hvis han er overvektig kan det være at veterinæren anbefaler et Prescription Diet fôr for å hjelpe han tilbake i toppform.

Hvordan få hunden renslig inne?

Vi har all informasjonen du trenger for kattungen eller valpen din på siden. Klikk her for detaljer om hvordan du får valpen din renslig inne.

Jeg fôrer min hund med Canine r/d for å få den til å gå ned i vekt. Finnes det spesielle godbiter jeg kan gi den som ikke påvirker slankingen for mye?

Det er forståelig at du gjerne vil belønne din hund, og det finnes alternative måter å belønne på uten å gi godbiter eller mat.

  • Ros og oppmerksomhet – gi den mye kos og godord
  • Moro og lek – lek med hunden din, den elsker samspillet med deg
  • Turer – utmerket mosjon og en flott belønning også
  • Massasje – en avslappende og sunn måte å belønne hunden

Hvis du ikke kan motstå å gi hunden din en godbit av og til, så sørg for at den er sunn og bruk den gjerne som belønning for ekstra mosjon Her er noen godbiter med få kalorier som du kan velge fra:

Godbiter med få kalorier kcal
Canine r/d tørrfôr
(10 fôrkuler)
4
1/4 kopp
med gulrøtter
17
1/4 eple 12
1/2 hvetekjeks 6
1 stilk selleri 6

Jeg glemte å spørre veterinæren min om hvor lang tid det vil ta før jeg ser forbedring etter at jeg har begynt å fôre hunden min med Canine j/d™?

95% av hundene viser tegn til forbedring på så lite som 21 dager. Noen hunder kan fortsette å forbedre seg etter dette og det kan ta lengre tid å se den fulle virkningen./p>

Hvor mye fôr skal jeg gi hunden min?

Akkurat som hvor mye man spiser varierer fra person til person, er det også variasjoner mellom hunder. De fleste Hill's™ Science Plan™ fôrene har en fôringsguide på pakken for å hjelpe til med å bestemme den riktige mengden for din hund. Men, fôringsguiden er kun ment som et utgangspunkt. Det er viktig for din hunds helse at hans eller hennes hold blir kontrollert jevnlig og at fôringsmengden blir justert etter behov. For å finne fôringsguiden til den typen Science Plan fôr du gir hunden din, sjekk vår produkt velger.

Hvor ofte bør jeg gi hunden min ormekur?

Ideelt sett bør du gi hunden ormekur hver 3. måned. Spør dyrlegen neste gang du er innom klinikken for å få råd om riktig behandling. Fordi ormer også kan smitte over på mennesker, er det viktig at du følger anbefalt behandlingsregime.

Er Canine j/d™ tilgjengelige i bokser i tillegg til tørrfôret, jeg tror hunden min savner våtfôret sitt?

Ja. Canine j/d™ finnes i bokser på 370g i tillegg til 2kg, 5kg og 14kg poser med tørrfôr så hunden din kan nyte Canine j/d i den formen han eller hun foretrekker. Snakk med veterinæren som anbefalte deg å bruke Canine j/d for å forsikre deg om at du gir riktig mengde.

Er det greit å gi hunden min rester eller "menneskemat"?

Vi er enige med veterinærene som har en sterk tro på at det å gi rester eller "menneskemat" kan føre til for mye eller for lite av de forskjellige næringsstoffene i dietten til hunden din, noe som over tid kan føre til helseproblemer. Her er noen godkjente lav-kalori godbiter for friske hunder eller hunder som går på et vektreduksjonsfôr.

Godbiter til hunder som får Science Plan™ fôr:

1/4 kopp med gulrøtter - 17 kalorier
1/4 kopp med grønne bønner - 9 kalorier
1/4 eple - 12 kalorier

Godbiter til hunder som får Prescription Diet™ r/d™ eller w/d™ vektreduksjonsfôr:

1/4 kopp med gulrøtter - 17 kalorier
1/4 kopp med grønne bønner - 9 kalorier
1/4 eple - 12 kalorier
10 biter med Prescription Diet r/d Canine tørr - 4 kalorier (til hund)
10 biter med Prescription Diet r/d Feline tørr - 6 kalorier (til katt)

Er det mulig å gi både Prescription Diet j/d tørrfôr og boksemat samtidig?

Ja det er mulig å gi j/d tørrfôr og boksemat samtidig. En 370 g boks av dette fôret tilsvarer 135g av tørrfôret. Men det er viktig å snakke med veterinæren din for å finne ut hvilken konsistens tørr/våt som er riktig for din hund.

Min far fortalte meg at veterinæren hans har satt familiehunden på Prescription Diet j/d™. Jeg vil gjerne prøve det på hunden min også, men han er litt lubben. Finnes det en type med et lavere kaloriinnhold?

Hill's har utviklet Prescription Diet™ Canine j/d™ Reduced Calorie for å hjelpe til med å forbedre livsskvaliteten for hunder med bevegelsesproblemer som er overvektige eller har lett for å legge på seg. Slike hunder kan ha bevegelsesproblemer forårsaket og forværret av at de er overvektige. Prescription Diet Canine j/d Reduced Calorie vil hjelpe dem til å få en bedre livsskvalitet. Ta med hunden din til veterinæren for å få ham undersøkt og se om Canine j/d eller Canine j/d Reduced Calorie er anbefalt for din hund.

Min svarte labrador er 14 måneder gammel og hopper fortsatt på folk når de kommer til huset. Han hopper også på meg hvis jeg stopper og snakker med folk når vi er ute på tur.

Vi vil alltid anbefale at du snakker med en hundetreneren, da de er eksperter på dette. Men du kan prøve å rett og slett gå bakover og se "ned" og belønne og skryte av ham når alle fire bein er på bakken. Når du vet at venner kommer på besøk vær klar og få hunden til å sitte når de kommer inn døra og igjen ros han for det.

Hvorfor har min 4 måneder gamle Cairn Terrier så fryktelig mye luft i magen når han spiser Hill's Science Plan Puppy?

Luft i magen er ikke normalt forventet når du fôrer med Hill's Puppy, derfor foreslår vi:

  • Sjekk den anbefalte fôringsmengden i forhold til din valps alder og vekt. Klikk her for å sjekke
  • Sjekk at den totale dagsrasjonen er riktig (vei det opp på en vekt)
  • Sjekk at ikke annen mat blir gitt, også som godbiter eller belønning ved trening
  • Del dagsrasjonen på 2 eller flere måltider per dag
Hvis du trenger mer hjelp og råd vil vi alltid anbefale deg å kontakte veterinæren din.

 

Veterinæren fortalte meg at hunden min er overvektig og har satt henne på en kaloriredusert diett. Hvordan kan jeg få henne til å trene litt (utenom de vanlige turene), veterinæren sa at det ville hjelpe?

Tur med motstand - prøv å gå tur med hunden din på forskjellig underlag som sand, grunt vann, løv, snø eller ujevnt underlag.

Forbedret tur - bruk benker, trær og grøfter som hindere å hoppe over, krype under eller balansere på når du går tur med hunden din.

Apport - å kaste en ball eller leke er en flott måte å trene hunden din på, og du kan få han til å trene hardere ved å gjøre det i en bakke eller i trapper. Ikke kast pinner da de kan brekke og forårsake skader.

For flere tips om trening og håndtering av overvekt hos hunder klikk her.

Jeg ønsker å prøve Hills Science Plan-fôr for min hund. Hvordan gjør jeg det uten at hunden får vondt i magen?

Introduser det nye fôret gradvis over en 7-dagersperiode ved å blande hundens nåværende fôr med økende mengder av det nye fôret helt til du kun fôrer med det nye fôret.

Hva er forskjellen mellom Prescription Diet™ og Science Plan™ fôrene?

Hill's Prescription Diet™ fôrene er laget for å hjelpe til med å håndtere spesifikke sykdomstilstander hos hunder eller katter. Hill's Science Plan™ fôrene er laget for å møte behovene til friske hunder og katter i de forskjellige livvstadiene. Prescription Diet fôrene er kun tilgjengelige hos veterinæren, mens Science Plan fôrene er tilgjengelige både på veterinærklinikken og i dyrebutikker. Hill's lager ikke Science Plan produkter som kan brukes istedenfor Prescription Diet produkter.

Når vil min Berner Sennen Hund være fullt utvokst?

Når han er 12 måneder gammel

Hvordan skal Hill's-produktene oppbevares, spesielt nå som det blir varmere?

Oppbevar fôret på et kjølig og tørt sted. Temperaturen bør ikke være under 10 °C eller over 32 °C. Vi anbefaler at hermetiske produkter ikke fryses. Når hermetikkboksen er åpnet, bør den dekkes til og settes i kjøleskapet og brukes innen fem til sju dager. Hill's™ Prescription Diet™ Canine a/d™ bør oppbevares i kjøleskap og brukes innen 36 timer.

Hvorfor blir min grand danois regnet som en seniorhund selv om den bare er 5 år gammel?

Hunderasen grand danois blir regnet som en svært stor hunderase siden de veier over 50 kg. Fordi disse hundene har en tendens til problemer med ledd og benbygning, må de fôres med et fôr som bidrar til å holde leddene sunne og bremse tegnene på for tidlig aldring. Science Plan canine Mature Adult Large breed inneholder Superior Antioxidant Formula for å bidra til å beskytte immunforsvaret og opprettholde sunne ledd uten betennelser. Fôret inneholder også L-karnitin som bidrar til å kontrollere vekten og dermed også redusere belastningen på leddene.

 

 

[ ↑ skip to content ↑ ]