[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ikke glem mosjon

Hunder har forskjellig behov for bevegelse og mosjon. Noen hunder vil fortere bli bedre med j/d™ enn andre. Om hunden har stive ledd, er det som regel ingen grunn til å slutte å mosjonere den. Faktisk er skånsom mosjon meget bra for hunden din, både for å holde leddene i bevegelse, og for å sørge for at hunden holder en normal og sunn vekt.Hold hunden i god kondisjon

Hvis hunden er overvektig, er dette en belastning på leddene. Da kan veterinæren anbefale Hill's Prescription Diet j/d™ Reduced Calorie Canine for at hunden kan oppnå optimal vekt som hjelper på hundens bevegelighet.

Kontroller mosjonen

Om hunden kan løpe fritt omkring vil den som regel løpe til leddene ikke klarer mer. Etterpå kan det hende den får vondt og begynner å halte. Ved å la den løpe en liten stund for deretter å ta den i bånd igjen for en rolig spasertur, kan du kontrollere mosjonen og la hunden få nok mosjon til å forbrenne kalorier og holde leddene mobile uten overbelastning.

Husk at hvis du er bekymret for om hunden får mer mosjon enn det som er bra for den, vil veterinæren gjerne gi deg råd om fornuftig mosjon for hunden.

Gode råd for mosjonering av hunden

Prøv vanntrening

Hvorfor ikke undersøke om det finnes terapi svømmebasseng eller vanntredemølle for hunder i nærheten? Det er en veldig bra måte å mosjonere hunden på for å styrke muskulaturen, og er en skånsom treningsform som ikke belaster leddene. Det er også en fin måte å forsterke båndet med hunden på.
De fleste hunder elsker vann, og selv de få som ikke gjør det vil nyte opplevelsen med å ha en flytevest rundt seg i et oppvarmet basseng sammen med deg!

Ikke tillat aktiviteter med raske akselerasjoner og harde landinger

Hvis hunden har stive ledd, bør du prøve og holde eventuelle aktiviteter som innebærer belastning på leddene til et minimum. Hunden vil like å hoppe opp for å fange en tennisball i luften, men den harde landingen på bakken vil gjøre vondt verre for smertefulle ledd.
Likeledes bør rask akselerasjon fra stående til å løpe etter pinner og baller helst unngås. Triks som innebærer å stå på bakbeina er definitivt en dårlig idé!

[ ↑ skip to content ↑ ]