[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ikke glem trening

Graden av bevegelighet varierer og noen katter vil derfor respondere raskere på j/d enn andre. Men bare fordi katten har stive ledd, betyr ikke det at den ikke bør være fysisk aktiv. Som oftest er det en fordel at du fortsatt leker med den. Faktisk er mild trening veldig godt for katten, og holder både leddene i bevegelse og vekten nede.

Trening – men ikke overtrening

Aktiv oppmuntring til kontrollert, men skånsom trening i form av lek er en god måte for å holde katten mentalt stimulert og musklene sterke, uten at det legges for stor belastning på leddene. Det er også med på å utvikle forholdet mellom deg og katten – og det er selvfølgelig kvalitetstid for dere begge.

En skånsom berøring

Ingenting er så deilig og avslappende for en katt med smerter i leddene som en varsom massasje fra matmor eller matfar. Legg en pute på gulvet til deg selv, inviter katten din opp på fanget og få en kvalitetsstund foran tv-en hvor du masserer kattens vonde ledd. Hvis du er usikker på om dette virker, har du kattens fornøyde maling som bevis!

Og så til sengs

Komfort er viktig for ethvert sivilisert dyr, inkludert mennesker! Og det er enda viktigere for katter med stive ledd.

LES MER

En hjelpende hånd

Akkurat som for mennesker med stive ledd, vil katten din verdsette en hjelpende hånd av og til. Den vil sette pris på at du hjelper den opp og ned i sengen, eller at du bærer den slik at den slipper å gå opp og ned i trapper.

LES MER
[ ↑ skip to content ↑ ]