[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Når valpen din vokser opp

Valpen din vokser oppDog and Food

Ved ettårsalderen er din valp blitt en voksen hund. Den oppfører seg kanskje fortsatt som en litt rampete valp, men dens behov vil være endret. Når den nå er fullt utvokst, trenger den et voksenfôr som gir den alle nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler.

Voksne hunder bruker ikke like mye energi som valper, så hvis du fortsetter å gi den valpefôr kan den bli overvektig. Dyrlegen gir deg gjerne råd når det gjelder fôring av hunden og vil anbefale passende fôrtyper. Det nye fôret bør introduseres gradvis til hunden over en periode på 5-7 dager. På den måten vil den venne seg til endringer både i smak og konsistens.

Hvis du ikke har planer om å bruke hunden i avl, bør du overveie å få den kastrert/sterilisert. Dyrlegen vil fortelle deg om hvilke fordeler dette medfører for din hund , og samtidig opplyse deg om selve inngrepet og hva du kan forvente etter operasjonen.

Når hunden er ca. 14 måneder gammel, vil dyrlegen også anbefale at den får en revaksinasjon for å sikre at hundens immunitet mot sykdommer opprettholdes. Dette er også en god anledning til å sørge for at hunden er beskyttet mot parasitter ved en oppdatering av dens behandling mot lopper og orm.

Når din hund er blitt større og mer muskuløs, er regelmessig mosjon vesentlig for å holde den i form og ved god helse. Mosjon holder ikke bare kroppen i form, den bevarer også et aktivt, sunt og lykkelig sinn.

 

[ ↑ skip to content ↑ ]