[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Praktiske tips

Praktiske tips angående vanlige valpeproblemer

De forskjellige sesongene

I de første viktige ukene og månedene av valpens leveår, vil den komme ut for en mengde forskjellige opplevelser. De fleste vil være gode og behagelige, men ikke alle. For å hjelpe deg med å forberede deg, følger noen fallgruver som du skal holde utkikk for, og noen gode råd hvis valpen skulle komme ut for en mindre fornøyelig opplevelse.

Lær mer

Hunder og torden

Redsel for tordenvær er en vanlig fobi hos hunder. Vanligvis blir den markert ved at hunden gjemmer seg, klynker, bjeffer, graver eller til og med urinerer.

Lær mer

Tid borte fra hverandre

Du skal aldri la valpen din være alene lenge om gangen. Ifølge dyre- beskyttelsen blir mange hunder stresset og bråkete når de er alene, og kan ødelegge og skitne til omgivelsene.

Lær mer

Å reise med valpen

I våre dager er det mange muligheter for å ta valpen med på ferie. Mange tidsskrifter inneholder lister over feriesteder og -boliger der både du og hunden din vil ønskes velkommen.

Lær mer

Identifisering av valpen

Som nevnt tidligere skal hunder i følge politivedtektene være utstyrt med halsbånd med navn, adresse og telefonnummer til eieren. ID-merking er også påkrevd ved utstillinger og utenlandsreiser. Det er imidlertid også andre ting du kan gjøre for å sørge for at du får valpen trygt hjem igjen hvis den skulle komme bort.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]