[ ↓ skip to navigation ↓ ]

6 måneders helsesjekk

 

Tid for helsesjekk

Når valpen er seks måneder gammel, anbefaler vi at du bestiller time til den hos dyrlegen slik at den kan få en grundig helsesjekk. Dyrlegen vil kontrollere at valpen utvikler seg og vokser slik den skal, og valpens vekt vil bli kontrollert samtidig som det utføres en generell vurdering av dens helsetilstand.

Rolig valp

Når du drar til dyrlegen bør valpen ha på både halsbånd og lenke. Hvis du kjører med bil, bør du sørge for at den er sikkert festet med en sikkerhetssele. Prøv å få valpen til å gjøre i fra seg før dere drar, og ta i alle tilfelle med en hundepose. Hvis du har stelt, trent og lekt med valpen, vil den sikkert synes det er greit å bli berørt. Men ta for sikkerhets skyld med noen godbiter for å oppmuntre den til å oppføre seg pent hos dyrlegen. Dette vil virke betryggende på den og medvirke til at den lærer seg at en tur til dyrlegen er en positiv opplevelse, både for den og deg.

Hva skjer hos dyrlegen

Dyrlegen vil veie valpen for å kontrollere at den vokser og utvikler seg i riktig tempo og gi deg råd hvis du må foreta endringer i fôringsmengden. Under kontrollen vil dyrlegen undersøke valpens øyne, ører, poter og tenner grundig. Valpens permanente tenner bør være kommet frem på dette alderstrinnet. Melketennene vil naturlig felles for å gi plass til de permanente tennene, men hvis dette ikke har skjedd, vil dyrlegen gi deg råd om hva som må gjøres. Dyrlegen vil også spørre deg om hvilket system du har brukt for orme- og loppekurer, og vil anbefale fremtidig behandling hvis nødvendig.

Hvilket fôr bør valpen få?

Dyrlegen vil være interessert i å vite hvilket fôr du gir valpen og vil gi deg råd om eventuelle endringer som kan være nødvendig eller anbefalt. Vedkommende kan anbefale deg å bytte til et høykvalitetsfôr som kastrering. Dette enkle inngrepet er noe av det beste du kan gjøre for valpens helse på lang sikt. Hvis du har en hannhund, vil alle territorielle vaner, inkludert tendensen til å streife og slåss med andre hunder, forsvinne etter at den er kastrert. Hos tisper vil kastrering bidra til å redusere risikoen for infeksjoner i livmoren og svulster i brystene.

Mikrobrikke

En annen ting du bør vurdere, er å få implementert en mikrobrikke i valpen. Denne ørlille, usynlige innretningen er enkel å sette inn og vil gi deg trygghet for at valpen lett vil kunne finnes igjen hvis den går seg bort.

Dyreforsikring

Hvis du ikke har tegnet en allerede, bør du vurdere å gjøre det. Det kan være betryggende å vite at du er dekket for ethvert helseproblem som kan oppstå for valpen din i fremtiden. Husk bare å lese det som står med liten skrift før du kjøper forsikringen, og sjekk at det er den rette polisen for deg.

[ ↑ skip to content ↑ ]