[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Når hunden din er alvorlig syk

Dersom hunden din er alvorlig syk, veldig gammel eller skadet, må du kanskje måtte ta den vanskelige bestemmelsen om hvorvidt du skal la den sovne inn hos dyrlegen (eutanasi) eller ikke. Det som er viktig å huske på er at dersom hunden din lider og både du selv og dyrlegen tror den ikke vil kunne leve videre med en god livskvalitet, da er eutanasi et humant og ansvarsfullt valg.

Oversatt fra gresk som "god død" er eutanasi vanligvis utført ved injeksjon av en høy dose med barbiturater inn i blodet. Dette forårsaker raskt søvn, bevisstløshet og deretter hjertestans, alt sammen vanligvis innen et minutt. Noen dyrleger vil kunne komme hjem til deg, men de fleste sprøytene blir satt på dyrlegens klinikk.

Forsikring

Enkelte eiere velger å være til stede når hunden sovner inn. Dette gir dem en siste sjanse til å kunne si farvel. Det er også en mulighet for å forsikre og berolige hunden din, så du er sikker på at dens siste øyeblikk er fylt med varme og kjærlighet.

Andre eiere derimot, finner det for smertefullt å være til stede når hunden dør. Dette er også et fullstendig akseptabelt valg. Dyrlegen vil oppfordre deg til å tilbringe litt tid alene med hunden din før de setter sprøyten. De vil gjøre det på en snill, medfølende måte, og de vil passe på at de siste øyeblikkene blir fredfulle for hunden din.

Hunden vil ha blitt en del av familien, så det er fullstendig normalt å føle en veldig dyp følelse av sorg når den dør. Husk på alle de flotte og positive stundene dere hadde sammen og vær sikker på at du gjorde det beste du kunne for å være glad i ham, ta vare på ham, og å gjøre ham glad helt til siste slutt.


[ ↑ skip to content ↑ ]