[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Når hunden din dør

Gjennomsnittelig lever en hund mellom 10 og 12 år. Det betyr at de fleste eiere må gå gjennom den smertefulle opplevelsen det er å miste hunden din. Å miste et kjæledyr er aldri enkelt, men å vite hva du kan forvente deg når hunden dør, kan hjelpe litt.

Dersom hunden din dør hjemme vil du selv måtte ordne opp i hva du skal gjøre med den døde kroppen. Du vil måtte bestemme om du ønsker å håndtere den selv eller gi ansvaret til de profesjonelle.

Ring dyrlegen

Den første personen du bør ringe er dyrlegen din. Dersom de ikke har fasilitetene til å behandle hundens kropp vil de kunne videresende deg til noen som kan. Dersom det finnes en dyregravplass i nærheten, kan de vanligvis utføre hentingen.

Av og til må du transportere kroppen selv.  Dersom du ikke føler deg i stand til å kjøre, så ikke forsøk! Få en venn eller familiemedlem til å hjelpe deg.

Dersom det er snakk om mer enn et par timer før du kan få hunden din til de riktige fasilitetene, vil du måtte gjøre noe med den døde kroppen. Levningene vil begynne å råtne og gi en ubehagelig lukt etter kun 6 timer i varmt vær. Desto varmere det er, jo raskere vil forfallet være. Så dersom det er mulig bør du oppbevare kroppen på et kjølig sted.

Det er aldri en enkel tid når du mister et verdsatt medlem av familien, men du må forsøke å huske på alle de gode minnene dere har hatt sammen.


[ ↑ skip to content ↑ ]