[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvordan få hunden min til å slutte å bjeffe?

Å kontrollere lydnivået på hunden din er en viktig del av det å være en ansvarlig hundeeier. Unødvendig bjeffing kan tross alt virke veldig irriterende. Ikke bare for deg,men også for dine naboer.

Hvorfor alt bråket

Det første steget for å få bukt med problemet er å forstå hvorfor en hund bjeffer. Enkelte hunder vil bjeffe for å la deg forstå at de ønsker noe. Kanskje er de sultne, tørste eller bare vil leke.

Hvis dette går for langt er det på tide å lære ham andre måter å skaffe seg oppmerksomhet på, for eksempel at han dulter borti deg med labben eller at han venter ved døren eller matskålen.

Leketid

Mange hunder vil bjeffe når de ser andre hunder, for på denne måten å invitere dem til å komme og leke. Dette er helt normalt, men det er opp til deg å bestemme hvor mye bjeffing som er akseptabelt og å få din hund til å vente med å leke til han er stille.

Hjemme alene

Hunden din bjeffer kanskje hvis han blir forlatt alene. Forsøk å ha på musikk eller radio, så den har noe kjent menneskelig lyd rundt seg. Du kan også gi ham leker som krever ekstra mye fokus og oppmerksomhet for å holde ham opptatt mens du er ute.

En bra måte å redusere spenninger på er å gi hunden et gammelt uvasket klesplagg eller noe annet som vil lukte av familien hans.

Med en gang du er hjemme, pass på å lek aktivt med hunden din. Han vil ha savnet deg og det finnes ikke noen bedre måte å styrke båndet dere imellom på.

På vakt

En av de vanligste grunnene for at en hund bjeffer er for å advare. Hvis hunden din ser noen komme opp mot huset vil han bjeffe for å la deg få vite det. Ettersom han ser deg som husets sjef vil han at du skal sjekke opp hva som skjer.

Enkelte hunder har blitt avlet opp spesielt med tanke på vakthold, og dette er en oppførsel du gjerne vil oppmuntre. La hunden din bjeffe for å få din oppmerksomhet, men få ham til å slutte med en gang du er sikker på at det ikke er noen inntrenger.

Hold deg til et system

Innen alle aspekter av hundetrening vil du behøve et system. Hunder reagerer positivt på rutine så dette vil øke dine sjanser til suksess. Du har kanskje allerede gått på lydighetstimer med valpen din, men dersom du ennå ikke har gjort det så hvorfor ikke melde deg på nå? Det er aldri for sent å lære gamle hunder nye triks, og disse timene er ypperlige for å lære deg hvordan du best kan håndtere hunden din.

Hysj

En måte å lære hunden din hysjkommando er å få ham til å bli stille eller distrahere ham hver gang han bjeffer. Bruk noe som lager en høy lyd, som f.eks en boks med mynter, for på denne måten å fange oppmerksomheten hans før du deretter kommer med en strengt hysj-kommando.

For å konkludere

Trening er alltid den beste måten å korrigere din hunds oppførsel. Men du må huske at mesteparten av bjeffingen er en normal del av å det være en hund. Det er kun når det blir urimelig og forstyrrende at du må foreta deg noe.

Dersom bjeffingen fortsetter kan veterinæren din komme med ytterlige råd, og muligens også foreslå andre teknikker.

[ ↑ skip to content ↑ ]