[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ta vare på en moden, voksen hund

Praktiske råd og tips for modne hunder - eldre enn 7 år

Tegn på aldring hos eldre hunder

Visste du at 57% av alle hundeeiere i Norge har en hund som er 7 år eller eldre? Dessverre har det ennå ikke lykkes veterinærene å finne en ungdomskilde for hundene, men det finnes måter å imøtekomme endringene som følger med aldringen. Første trinn for å hjelpe din eldre hund er å forstå at visse adferdsmønstre og/eller mental helse er endret.

Lær mer

Å holde eldre hunder unge: Slik holder du dem vitale

Det kan være utfordrende å ha omsorg for eldre hunder, men båndet mellom dere gjør at de stundene dere tilbringer sammen er viktige - for begge to. Derfor ønsker du også å gi hunden din mange fine stunder. Hvordan holder du hunden din ung? Det begynner med å tilby den et fôr av høy kvalitet som er laget spesifikt for å dekke eldre hunders behov, men det er også viktig å holde den aktiv fysisk og psykisk. Hvis du gjør disse tingene er du langt på vei til å kunne gi din beste, firbente venn den beste alderdommen.

Lær mer

Å fly med hunden din

Stikkordet til å fly med hunden din er forberedelse. Pass på at du kjenner til karantenereglementet til landet du skal til.

Lær mer

Slik håndterer du fordøyelsesproblemer hos

Mange hunder/katter har mageproblemer fra tid til annen. Selv om detaljene ofte ikke er hyggelig lesing, er det viktig at du vet hva du skal se etter.

Lær mer

Aldrende hunder

En av de triste realitetene ved å være hundeeier, er at hunden din mest sannsynlig blir gammel lenge før deg. Aldrende hunder vil behøve litt ekstra oppmerksomhet, men kan likevel ha noen sunne, gode og livskraftige siste år.

Lær mer

Hvordan få hunden min til å slutte å bjeffe?

Å kontrollere lydnivået på hunden din er en viktig del av det å være en ansvarlig hundeeier. Unødvendig bjeffing kan tross alt virke veldig irriterende. Ikke bare for deg,men også for dine naboer. Hvorfor alt bråket Det første steget for å få bukt med problemet er å forstå hvorfor en hund bjeffer.

Lær mer

Når hunden din dør

Gjennomsnittelig lever en hund mellom 10 og 12 år. Det betyr at de fleste eiere må gå gjennom den smertefulle opplevelsen det er å miste hunden din.

Lær mer

Hvorfor spiser hunder gress?

Hunden din stammer fra den mektige ulven, en edel jakter og bekreftet kjøtteter. Du mater ham med kjøtt av best mulig kvalitet, så hvorfor insisterer han på å spise gress? Selv om ingen vet helt sikkert hvorfor hunder spiser gress er dyreeksperter rimelig sikre på at dette er normal hundeoppførsel og absolutt ingenting å bekymre seg for.

Lær mer

Å håndtere hundelopper

På grunn av vårt kalde klima, er ikke hundelopper vanlig i Norge. Men siden flere og flere reiser til land som har hundelopper med hundene sine, er det også et viktig tema her.

Lær mer

Tannpleie for hunder

Tro det eller ei, men å ta være på din hunds tenner er like viktig som å ta vare på dine egne. Det er avgjørende for ditt husdyrs generelle helse å få skikkelig tannpleie. Plakk og tannstein Spytt. Proteiner, bakterier og matpartikler kombinert vil gi plakk som bygger seg opp dersom den ikke blir fjernet fra tennene.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]