[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Er hunden din kresen?

Du forer hunden din med den mest næringsrike og velsmakende maten du får kjøpt, men hunden bare snuser og slikker litt på den. Det er på tide med dens neste måltid, men den spiser fortsatt ikke. Det ser ut som du har en kresen hund!

Du tror kanskje hunden din ønsker eller forlanger variasjon i kostholdet sitt, men faktum er at den gjerne spiser den samme maten hver dag gjennom hele livet - såfremt det er et næringsrikt og velsmakende måltid.

Husk på at hunden din nedstammer fra jegere som var vant med å spise det de fikk tak i når de fikk tak i det.

Dårlige vaner

Ofte har problemet med kresne spisevaner hos hunder ikke noe med deres oppførsel å gjøre, men med vår egen. Å gi hunden restemat fra bordet eller for mange godbiter, kan oppfordre til kresenhet. Hunden din lærer seg å unngå å spise i håp om å få mer spennende mat enn den som er i matskålen. Så slutt å mate hunden din fra bordet, og kutt ned på godbitene.

Dersom du har gitt hunden din flere forskjellige typer mat da den var liten for å se hvilke han foretrakk, har du kanskje gitt ham inntrykk av at den bare kan vente på noe den liker bedre. Dersom du åpner mange bokser mat og forsøker å få den til å spise, har hunden din trent deg opp godt.

Den mest effektive metoden for å korrigere denne oppførselen, er å la hunden din få vite at den ikke har noe valg. Sett frem maten du vil at hunden skal spise i kun en halvtime. Dersom den ikke spiser, tar du maten vekk. Etter en dag eller to med dette vil hunden din kanskje begynne å snuse rundt etter ekstra snacks. Ikke gi etter, men hold deg til planen. Hunden din sulter ikke. Dersom den er sulten, vil den spise. Du må kanskje holde ut med litt syting, men denne behandlingen vil effektivt gjøre slutt på kravstore matvaner.

Gradvis endring

Dersom du bytter hundens fôr, bør du gjøre det gradvis. Begynn med å blande litt av det nye fôret inn i det gamle, og øk mengden av det nye fôret gradvis mens du reduserer det gamle tilsvarende. Dette vil hjelpe hunden din til å bli vant med det nye fôret og hindre en sultestreik. Dersom du bytter fra våtfôr til tørrfôr kan du blande inn litt varmt vann i tørrfôret. La ikke våtfôr stå fremme for lenge da det fort kan bli skjemt, spesielt i varmt vær.

Dersom hunden din plutselig blir veldig kresen uten tidligere å ha vist tegn på denne type oppførsel, kan det være at problemet har en medisinsk årsak. Vær obs på oppkast, diaré, sløvhet eller vekttap, og ikke nøl for lenge med å ta den med til dyrlegen dersom du tror den er syk.


[ ↑ skip to content ↑ ]