[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvordan og når skal min voksne hund fôres?

Det er viktig at du fôrer hunden din med riktig mengde fôr og til riktige tider, men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en hund til en annen. Fôringsveiledningene på fôrboksen eller -posen er bare et utgangspunkt. Det er meget viktig for din hunds helse at den fysiske tilstanden kontrolleres jevnlig, og at fôringsmengden justeres ved behov.

For å sørge for at din voksne hund holder seg frisk, anbefaler Hill's følgende enkle trinn i denne prosessen:

  • Vei hunden din
  • Fôr den ifølge fôringsveiledningen og anbefalinger fra veterinæren 
  • Vurder hundens fysiske tilstand ved hjelp av vårt poengsystem for kroppens tilstand hver andre eller tredje uke i de første seks månedene 
  • Juster fôrmengden tilsvarende 
  • Gjenta

Endre fôr

Hvis du skifter til Hill's Science Plan Canine Adult, bør du introdusere det over en sjudagers periode. Dette gjør du ved å blande hundens tidligere fôr med økende porsjoner av det nye fôret inntil det bare fôres med Science Plan. Dermed vil hunden få fullt utbytte av Science Plan Canine Adults gode smak og mange ernæringsmessige fordeler. Du og din veterinær Veterinæren er din beste informasjonskilde når det gjelder hundens helse og velvære. Spør din veterinær jevnlig om råd og tips om hundens vekt. Det er viktig at hunden oppnår og vedlikeholder sin idealvekt, ikke bare fordi det reduserer faren for sykdom, men også fordi hunden da vil ha et lengre, sunnere og mer energisk liv.

Spør veterinæren din om hvilke av disse fôringsmetodene som er best for din hund:

Fritt valg:Hunden har alltid fôr tilgjengelig.
Tidsbegrenset fôring: Fôret er tilgjengelig for hunden kun i et begrenset tidsrom.
Måltidsfôring: En tilmålt mengde fôr er tilgjengelig for hunden ved spesielle matingstider hver dag. Vann Hunden din må alltid ha tilstrekkelige mengder friskt vann tilgjengelig. Hvis den ikke får drikke vann over en lengre periode, kan det føre til helseskade. Godbiter Selv om det er fristende å gi hunden middagsrester, vil dette ikke gi en korrekt ernæringsmessig balanse. Gi ikke hunden for mange godbiter da det kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse. Det neste trinnet Når hunden kommer i sjuårs-alderen, er den kommet i livets seniorfase. Ernæringsbehovet hos godt voksne hunder skiller seg fra behovet hos yngre voksne hunder, så du må endre på hundens kosthold. Hill's™ Science Plan Canine Mature Adult gir førsteklasses ernæring for hunder som er sju år eller eldre. Ved å fôre hunden med Science Plan Canine Mature Adult, kan du holde den i god form etter hvert som den eldes. For mer informasjon om ernæringsmessige behov for godt voksne hunder, klikk her.

[ ↑ skip to content ↑ ]