[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Atferd

Hundeatferd

Hunder som er redde for tordenvær

Redsel for tordenvær er en vanlig fobi hos hunder. Vanligvis blir den markert ved at hunden gjemmer seg, klynker, bjeffer, graver eller til og med urinerer.

Lær mer

Hunder som graver

Dersom hunden din sakte, men sikkert gjør hagen din om til et kraterfylt månelandskap, så fortvil ikke. For hunder er nemlig graving helt naturlig. Det første du bør gjøre er å identifisere årsaken til gravingen.

Lær mer

Hunder som spiser avføring

Du har vært ute på tur med hunden din, og har nettopp fortalt naboen din hvor eksemplarisk hunden oppfører seg, men plutselig tar du den i å spise hundebæsj. Æsj! Hva i all verden får den til å gjøre noe sånt? Coprohagia (den tekniske termen for å spise avføring) er ikke særlig hyggelig, men heller ikke uvanlig oppførsel blant hunder.

Lær mer

Riktig type leker

Hunder elsker å leke, både med sine eiere og for seg selv. Leketid er en viktig mulighet for mosjon, mental stimulering og for å styrke båndet med deg! Så sørg for at den har riktig type leker som er viktige for hundens trivsel og trygghet.

Lær mer

Når tygging blir destruktivt

På mange måter bruker hunder munnen sin slik som vi bruker hendene - som verktøy for utforsking. Dette betyr at de undersøker det de finner interessant ved å tygge og gnage på det. Dessverre kan denne tyggingen for noen hunder bli destruktiv og problematisk.

Lær mer

Hvorfor spiser hunder gress?

Hunden din stammer fra den mektige ulven, en edel jakter og bekreftet kjøtteter. Du mater ham med kjøtt av best mulig kvalitet, så hvorfor insisterer han på å spise gress? Selv om ingen vet helt sikkert hvorfor hunder spiser gress, er dyreeksperter rimelig sikre på at dette er normal hundeoppførsel og absolutt ingenting å bekymre seg for.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]