[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ofte stilte spørsmål

Her er noen ofte stilte spørsmål om hunders mageproblemer, diaré, bukspyttkjertelbetennelse og andre fordøyelseslidelser,
besvart av våre ekspertveterinærer. Sørg for at du prater med veterinæren din om hundens individuelle helse.

Hva kan utløse mageproblemer hos hunden?

Som regel skyldes mageproblemer at hunden spiser for mye, spiser feil type mat (som bedervet mat), spiser noe den reagerer på eller at den sluker maten for fort. Med litt hjelp kan de aller fleste hunder bli kvitt slike problemer relativt fort. Noen hunder derimot, har mer langvarige lidelser som ser ut til å vedvare eller at de blusser opp til forskjellige tider. I slike tilfeller må du prate med veterinæren.

Les mer

Hva bør jeg gjøre når hunden min plages av oppkast og diaré?

Hvis hunden plages med oppkast og diaré bør du fjerne all tilgang til fôr og gi kun små slurker med vann til hunden slutter å kaste opp. Hvis hunden ser ut til å være syk, fortsetter å kaste opp eller har blod i oppkast eller avføring, må du kontakte veterinæren omgående. Hvis oppkast og diaré opphører etter 24 timer,
spør veterinæren om du kan gi hunden små porsjoner av et lett fordøyelig fôr som Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™, som du kan få kjøpt hos veterinærer.

Les mer

Hunden min ser syk ut og spiser ikke. Hva bør jeg gjøre?

Hvis hunden stadig nekter å spise og er svak eller utslått, kan det være et tegn på mer alvorlige mage-tarm lidelser. Du bør kontakte veterinæren omgående.

Les mer

Hunden min liker godbiter nå og da. Kan godbitene være en grunn til at hunden har hyppige "uhell" inne?

Vi vet det kan være vanskelig å la være å gi godbiter til hunden, men menneskemat og middagsrester har høyt fettinnhold og er sterkt krydret, noe som kan gi hunden fordøyelsesbesvær og føre til "uhell" innendørs. Det beste er å unngå å gi snacks som er uhensiktsmessig til hunden, og heller bruke godbiter beregnet på hunder med moderasjon. Du kan alltid belønne hunden din med noen tørrfôrkuler. Den vil fryde seg over å få noe fra hånden din!

Les mer

Veterinæren anbefalte at jeg skulle fôre hunden med spesialfôr for fordøyelseslidelser, Prescription Diet i/d. Hvordan er i/d forskjellig fra det vanlige fôret?

Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ anbefales av veterinærer. Det er et klinisk dokumentert fôr som er spesielt formulert til å bidra til å bedre hunders fordøyelseslidelser. Det er også:
  • Lett fordøyelig, slik at det forbedrer opptak av næringsstoffene
  • Formulert med høye nivåer av elektrolytter for å bidra til å redusere mangler i forbindelse med oppkast og diaré
  • Meget velsmakende. Hunden vil sette pris på i/d samtidig som dens fordøyelse friskner til

Les mer

Trenger hunden min Hill’s Prescription Diet i/d Low Fat?

Hvis hunden har fordøyelsesproblemer kan det hende den har problemer med å fordøye fett. Da kan det hende at veterinæren anbefaler Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ Low Fat Gastrointestinal Health, spesialfôr med lavt fettinnhold som bidrar til at et svekket fordøyelsessystem friskner til.

Les mer

Hvor mye i/d bør jeg gi hunden hver dag for at den skal bli bedre av bukspyttkjertelbetennelse og andre fordøyelseslidelser?

Du finner en tabell på emballasjen til Hill’s™ Prescription Diet™ som viser anbefalt mengde for gjennomsnittporsjon basert på hundens vekt. Veterinæren eller veterinærassistenten kan justere mengden på porsjonene basert på hundens reelle vekt og BCS (Body Condition Score).

Les mer

Bør jeg gi hunden dens vanlige fôr samtidig som den får i/d?

Nei, Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ er et komplett høykvalitetsfôr som anbefales av veterinæren for
å forbedre hundens fordøyelsesproblemer. Det fås som velsmakende sprø fôrkuler og som appetittvekkende hermetisk fôr, slik at du kan velge det som passer best for akkurat din hund.

Les mer

Hvordan bør jeg gjøre overgangen av fôring fra vanlig fôr til i/d?

Du bør gi i/d™ over en 7-dagers periode, ved gradvis å øke mengden av i/d og minke mengden av hundens vanlige fôr, helt til hunden fôres kun på i/d. Veterinæren din vil anbefale en overgangsplan spesielt tilpasset hundens behov, særlig hvis hunden har en akutt fordøyelseslidelse.

Les mer

Hunden min er blitt foreskrevet medisinering av veterinæren. Er det trygt å fôre den på i/d samtidig?

Fôring med i/d™ er fullstendig trygt i forbindelse med medisinering eller alene. Spør alltid veterinæren om råd før du gjør endringer med hundens medisinering eller fôr.

Les mer

[ ↑ skip to content ↑ ]