[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ernæring og fôring

Slik endrer du kattens fôr til Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing

cat

Overgang til nytt fôr, som vi alle vet, er ikke alltid enkelt. Tenk på katten din, hvordan den vokste og forandret seg fra kattunge til voksen, fra godt voksen og nå til senior. Over årene har det vært nødvendig med endringer i kattens kosthold for å opprettholde god helse og ernæring.

Ikke bare er det viktig å endre den eldre kattens fôr til et spesialutviklet fôr for seniorkatten, men det er også viktig at overgangen til nytt fôr gjøres riktig.


Gjør det sakte. Hurtig overgang til nytt fôr kan gi oppkast og diaré. Gradvis overgang fra nåværende til nytt fôr er viktig for å unngå mageproblemer.

Vær tålmodig. Tålmodighet kan være lettere sagt enn gjort, men det er nødvendig for å sikre at den eldre katten tåler det nye fôret. Hvis det nye fôret har en annen form enn det katten er vant til, kan det ta lengre tid for katten å akseptere det. Det er da mye tålmodighet vil komme godt med!

Ikke glem vann. Hvis du skifter fra hermetikk til tørrfôr er det viktig at katten drikker tilstrekkelig mengder vann for å unngå forstoppelse. Overgang til nytt fôr kan i dette tilfellet ta syv dager eller mer.

Veiledning for overgang til nytt fôr

Dager Nåværende fôr Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing
1-2 75 % 25 %
3-4 50 % 50 %
5-6 25 % 75 %
7 100%

Dette er kun generelle retningslinjer. Veterinæren vil anbefale en overgangsplan spesielt tilpasset kattens behov.

Fôringsveiledning for Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing

Følgende mengder er bare et utgangspunkt. Det kan hende katten behøver mindre eller mer fôr for å opprettholde riktig vekt. Dette må justeres etter behov. Spør veterinæren hvis du er usikker.

 • Katten må alltid ha tilgang til rent vann!
Kroppsvekt Tørrfôr per dag
2 kg 25 + 35 g
3 kg 35 + 50 g
4 kg 45 + 60 g
5 kg 55 + 75 g
6 kg + 11 g/kg

Gjør overgangen til Hill’s™ Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing jevn, og hjelp katten med å bekjempe aldringstegn. Les om hvilken forskjell det kan gjøre for seniorkatten.

 • Spesielle behov

  Seniorkatten har spesielle behov når det gjelder bekjemping av aldringstegn.

  Ernæringsbehov
 • NYE Senior 11+ Healthy Ageing

  Fås som tørrfôr og våtfôr i delikate porsjonsposer.

  Produktutvalg
 • Ti sunnhetstips

  Sunnhetstips som kan bidra til et langt og sunt liv.

  Les artikkelen
[ ↑ skip to content ↑ ]