[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Ernæring og fôring

Ernæringsbehov hos seniorkatten

cat

Ettersom katten blir eldre, kan måltidene bli en skikkelig utfordring både for deg og katten. Siden kattens ernæringsbehov kan endres eller variere når den blir eldre, er det viktig å forstå de bakenforliggende årsakene.

Fakta om seniorkatten og vekt

Hvis katten spiser samme mengde og legger på seg, kan det tilskrives nedgang i kattens stoffskifte eller reduksjon i aktivitet. Overvekt kan føre til spesielle medisinske forhold som ofte forbindes med seniorkatten, for eksempel problemer med hjerte, luftveier, urinveier, hud og ledd. Mindre mengder mat eller et gradvis bytte til fôr med mindre kalorier, samt mer mosjon, kan virke positivt på vekten.

Hvis katten spiser godt og går ned i vekt, kan det være problemer med hjertet, skjoldbruskkjertelen eller diabetes mellitus. Det kan derimot være at enkelte katter spiser mindre og går ned i vekt på grunn av smertefull periodontal sykdom (tenner og tannkjøtt) eller nyresykdom. Alle unormale endringer med den eldre kattens vekt bør du diskutere med veterinæren.

Dersom katten har dårligere appetitt enn før, kan det være fordi smakssansen er redusert. Dette vil påvirke mengden av fôr katten spiser hver dag. Mangel på appetitt kan også være forbundet med sykdom, så du bør snakke med veterinæren. Hvis katten har dårlig appetitt, prøv med porsjonsposer eller et fôr du vet katten er veldig glad i.

Riktig ernæring kan være til hjelp

Hjelp er tilgjengelig takket være et fôr som er enkelt å tygge og fordøye. Nye Science Plan™ Senior 11+ Healthy Ageing inneholder omega-3 fettsyrer og en eksklusiv blanding av antioksidanter og andre næringsstoffer:

 • Riktig balanse av mineraler for optimal nyrehelse og færre uhell inne
 • Essensielle aminosyrer og fettsyrer for å opprettholde friske organer og et naturlig immunsystem
 • L-karnitin for støtte av god muskelmasse og økt smidighet
 • Eksklusive antioksidanter for å øke menneskelig samhandling og mental klarhet

Valg av riktig fôr kan føre til et langt og sunt liv for den seniorkatten. Ta kontakt med veterinæren for ytterligere informasjon om hvilket fôr som er best for katten.

 • NYE Senior 11+ Healthy Ageing

  Fås som tørrfôr og våtfôr i delikate porsjonsposer.

  Produktutvalg
 • Ti sunnhetstips

  Sunnhetstips som kan bidra til et langt og sunt liv.

  Les artikkelen
 • Tips for veterinærbesøk

  Tips for forberedelse til seniorkattens veterinærbesøk

  Veterinærbesøk
[ ↑ skip to content ↑ ]