[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Slik er det å ha
en seniorkatt

Slik skaper du et stimulerende miljø

cat

Hjemmet ditt er også kattens hjem. Katten trenger, akkurat som andre familiemedlemmer, et sunt bomiljø for å kunne utvikle seg, leke, og ikke minst, trives. Hvis seniorkatten har et godt miljø, kan dette øke aktivitetsnivået og den mentale stimuleringen, samt redusere potensielle atferdsproblemer.

Gi katten plass (vertikal) til å boltre seg. På den måten vil katten ha mer plass til å klatre og bevege seg. Et klatrestativ er perfekt for seniorkatten til å gjemme seg, strekke seg ut eller oppholde seg ved.

Klor til deg et stativ. Klorestativ gir katten muligheter til å slippe seg løs. Det vil også spare møblene dine! Sørg for at kattens klorestativ er stødig og av kattevennlige materialer, som tre, sisalfiber og grovt stoff. Plasser klorestativet ved vinduet, ved kattens soveplass eller et annet sted som katten liker og hvor katten kan være katt.

Bli med i jakten. Katter simpelthen elsker å snike seg inn på et bytte. Hvis du har bare én katt, er det spesielt viktig å aktivere den i lek og aktiviteter som gir den muligheten til å jakte og bevege seg. Studier viser faktisk at de mest populære kattelekene er de som involverer menneskelig samhandling.

Vær en god venn. Fordi katter er sosiale dyr, er det viktig å gi seniorkatten mye samvær, mental stimulering og aldersrelatert pleie. Den setter stor pris på kos og klapp, pelspleie og lek. Hvis katten er alene store deler av dagen, kan det være lurt å anskaffe en katt til for å holde den med selskap. Snakk med veterinæren før du bestemmer deg.

 • Spesielle behov

  Seniorkatten har spesielle behov når det gjelder bekjemping av aldringstegn.

  Ernæringsbehov
 • NYE Senior 11+ Healthy Ageing

  Fås som tørrfôr og våtfôr i delikate porsjonsposer.

  Produktutvalg
 • Ti sunnhetstips

  Sunnhetstips som kan bidra til et langt og sunt liv.

  Les artikkelen
[ ↑ skip to content ↑ ]