[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Rasekatt eller huskatt

kittenValg av ny kattunge

Det er spennende å velge en ny kattunge, men det er ikke noe du skal ta lett på. Katter kan tross alt leve i opptil 20 år, og det er en lang tid å dele hjemmet og livet ditt med noen.

Rasekatt eller huskatt

Dette er et veldig personlig valg. Rasekatter kan være dyre, men det er lettere å forutsi hvordan de kommer til å se ut og oppføre seg som voksne.

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, skal du ta deg god tid til å undersøke de forskjellige katterasene. Det er over 70 raser å velge mellom. Internett er et godt sted å starte søket på, siden de fleste raser har en nettside om deres rase.

Finn ut om rasen du ønsker deg har tendenser til visse sykdommer og hvilke helseundersøkelser de i såfall vil ha behov for.

Hva med de forskjellige rasenes karaktertrekk? Hvis du har unge barn, kan det for eksempel være lurt å velge en rase som er kjent for å være leken og sosial, for eksempel burmeseren.

Det er også viktig å spørre deg selv om hvilken pleie kattungen vil ha behov for. Langhårede raser som persere og hellig birma vil kreve daglig pelsstell. Har du tid og tålmodighet til det?

Huskatter kan være mer robuste, men det er vanskeligere å forutsi hva slags type katt de vil utvikle seg til. Hvis det er mulig, skal du besøke din kommende kattunge et par ganger og prøve å få en anelse om dens temperament. Treff ikke uoverveide beslutninger.

[ ↑ skip to content ↑ ]