[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Kattungetrening- og atferd

Råd om oppdragelse av kattungen:

Å pottetrene kattungen

Pottetrening for kattungen Katter er naturlig veldig renslige og det kan hende at kattungen allerede har lært å bruke sand- kassen av moren sin. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en sandkasse av plast som er stor nok til at kattungen kan bevege seg i den, og fylle den med nok sand til å dekke bunnen av kassen (hvis du bruker den samme sanden som oppdretteren, vil katten sette pris på den velkjente lukten og fornemmelsen).

Lær mer

Å møte samboerne

Hvis du allerede har en katt i familien, vil den ofte ville forsvare territoriet sitt når den nye kattungen kommer hjem. Det er helt naturlig at du vil at det nye familiemedlemmet skal aksepteres av den eldre katten, men det er like naturlig at den vil trenge tid og overtalelse før den aksepterer det den betrakter som en rival.

Lær mer

Hjelp kattungen din å bli en sosial katt

Du vil selvfølgelig at kattungen skal vokse opp og bli en katt som kommer godt overens med mennesker, og som er en god venn og kamerat. Hvis du skal lykkes med dette, må du huske at katter har en veldig kort sosialiseringsfase. De første 4-16 ukene i kattens liv er derfor avgjørende for dens atferdsmessige og sosiale utvikling.

Lær mer

Kattungepsykologi

Det kan lønne seg å prøve å forstå hvordan kattungen din tenker, og hvorfor den oppfører seg som den gjør. Det vil gi deg et enda nærmere forhold til den, og dessuten hjelpe deg med å bli kvitt destruktiv atferd. Slik vil du få en katt som du er glad for å dele hjemmet ditt med.

Lær mer

Leketid med barn

Når det gjelder leking, er kattungen et natur-talent. Den kan gjøre alt til en lek. Et stykke papir eller folie som er krøllet sammen til en ball, hetten til en penn eller en hvilken som helst gjenstand som henger fast i en snor - for kattungen er verden full av fristelser å leke med.

Lær mer

Kan man trene opp katter?

For å oppdra den nye kattungen, må du forstå hvordan den tenker og oppfører seg. Katter er ikke som hunder. Hunder er flokkdyr som ønsker å behage "lederen" sin - altså deg.

Lær mer

Å forstå kattungen din

Katter er gode til å gi uttrykk for hva de vil, enten ved å bruke stemmen eller kropps-språket. Det vil ikke ta lang tid før du forstår hva kattungen prøver å fortelle deg. Mjau Du vil høre færre små "mjau" fra kattungen den når den blir større, men du vil i stedet lære å forstå de mer voksne og tydelige mjauene.

Lær mer

Hvorfor kattungen din klorer

Etter hvert som din kattunge vokser, vil også klørne vokse! For å holde dem i trim, vil den klore. Kloring er en naturlig måte å markere territorium, og det er også en god måte for kunne strekke seg godt. Kloringen setter sine fysiske spor, men den vil også etterlate en duft fordi katten frigir hormoner når den klorer.

Lær mer

Hva er et trivelig avbrekk for kattungen din?

Alle elsker en ferie, ikke sant? Mange katter er ikke så glade i å reise i bil, men hvis de blir vant med det fra de er små, er det vanligvis ikke et problem. Mange feriesteder er kattevennlige, så forhør deg før du legger ferieplanene. Borte bra, men hjemme er kanskje best? Før du tar med kattungen på ferie, bør du vurdere om den vil takle reisingen.

Lær mer

Å reise med kattungen

Hvis du ønsker å ta kattungen med deg, eller du av en annen grunn blir nødt til å ta den vekk fra huset, skal du transportere den i en sikker transportkasse. De fleste katter er ikke så glade i slike kasser, og løper ofte sin vei så snart de ser at den tas ut av skapet! For å forhindre at kattungen utvikler denne frykten, er det lurt å la transportkassen stå på et sted der katten kan komme til den, med døren åpen.

Lær mer

Kan katter se i mørket?

Nå når du har en ny kattunge, blir alt du har hørt om katter i årenes løp plutselig aktuelt. Det er imidlertid ikke alle myter og folke- tro det er like mye hold i. Her følger en liste som vil hjelpe deg å skille myte fra virkelighet.

Lær mer

Kattemyntegalskap

Det kan lønne seg å prøve å forstå hvordan kattungen din tenker, og hvorfor den oppfører seg som den gjør. Det vil gi deg et enda nærmere forhold til den, og dessuten hjelpe deg med å bli kvitt destruktiv atferd. Slik vil du få en katt som du er glad for å dele hjemmet ditt med.

Lær mer

Hold kattungen i nærheten

Katter med tilgang utendørs får mange morsomme opplevelser, men de risikerer også farer: trafikk, hunder, andre katter, å pådra seg lopper (ikke vanlig i Norge) eller skumle sykdommer... Listen er lang. Forståelig nok kan det være nervepirrende å endelig la katten din trå inn i den store verden. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre for å holde katten din trygg. Katter bør ikke få lov til å gå utendørs og omgås andre katter før de er vaksinert.

Lær mer

Er kattungen blitt kresen på maten?

Forandring er uunngåelig her i livet, selv for katter. Ta for eksempel den første bursdagen. Det er virkelig en milepæl for en katt, og markerer overgangen fra kattunge til voksen katt.

Lær mer

Å fange mus

Katter elsker å fange mus. Og som fødte jegere er de også veldig gode til det.

Lær mer

Sesongråd

De forskjellige årstidene fører med seg nye eventyr for kattungen, men også enkelte farer. Hvis du følger rådene nedenfor, kan kattungen nyte de forskjellige årstidene like mye som deg selv. En gledelig jul for alle Følg disse rådene for å gi kattungen en trygg juletid.

Lær mer

[ ↑ skip to content ↑ ]