[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Hvordan og når skal kattungen mates?

Når og hvordan du skal mate kattungen.

Det er viktig å gi kattungen riktig mengde mat med passende mellomrom, men dette kan være vanskelig -- matbehovet varierer mye fra én kattunge til en annen. Matingsveiledning på matboksen eller -posen er bare et utgangspunkt. Det er avgjørende for kattungens helse at dens fysiske tilstand overvåkes jevnlig og at matmengden justeres etter behov.

For å bevare kattungens helse, anbefaler Hill's at du følger de enkle trinnene i denne syklusen:

  • Vei kattungen
  • Mat henne på grunnlag av matingsveiledning og anbefalinger fra veterinær
  • Vurder kattungens fysiske tilstand ved hjelp av vårt vekstdiagram på nett. Bare skriv inn datoen, kjæledyrets vekt, og ved hjelp av glidebryteren kan du stille inn kattungens tilstandspoeng
  • Juster matmengden tilsvarende ettersom kattungen vokser

Bytte mat

Dersom du skal gi kattungen Hill 's Science Plan Adult Optimal Care, innfør maten gradvis over en 7-dagersperiode. Gjør dette ved å blande kattungens tidligere mat med økende andel av den nye maten, til du kun mater med Science Plan. Hun vil da kunne nyte smaken og fordelene av den overlegne ernæringen levert av Science Plan kattunge sunn utvikling.

Du og dyrlegen

Dyrlegen er den beste kilden til informasjon om helsen og velværen til kattungen. Be dyrlegen om å gi råd jevnlig om kattungens vekt. Ved å oppnå og opprettholde idealvekten til kjæledyret, kan du ikke bare redusere visse helserisikoer, men også tilrettelegge for at kattungen skal få et mer energisk, lengre og sunnere liv.

Spør dyrlegen hvilke av disse tre matingsmetodene er best for kattungen:

Fritt valg: Mat er tilgjengelig for kattungen til enhver tid.
Tidsbegrenset mating: Mat er tilgjengelig for kattungen for en begrenset tid.
Måltidsmating: En bestemt mengde mat er tilgjengelig for kattungen ved bestemte tider hver dag. Vann Kattungen må ha en tilstrekkelig mengde friskt vann til enhver tid. Mangel på drikkevann over lengre tid vil skade kattungens helse. Godbiter & smågodt Selv om det er fristende å gi dem middagsrester, tilfører dette ikke kattungen riktig balanse av næringsstoffer. Prøv å være sparsom med godbiter, siden for mange kan føre til vektøkning eller ernæringsmessig ubalanse.

Det neste trinnet

Når katten din når modenhet ved ett års alder vil hennes ernæringsmessige behov være annerledes. Hun blir nødt til å gå over til en voksenmat som vil tilføre spesifikke vitaminer og mineraler i en balanse som er passende for alderen. Hill's Science Plan kan tilby akkurat det. Livsstadieklassifiseringen er skreddersydd for å holde katten i toppform gjennom hele livet, uansett rase eller livsstil.

For mer informasjon om ernæringsbehovet til den voksne katten din klikk her.

[ ↑ skip to content ↑ ]