[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Å holde kattungen i form

I likhet med mennesker, trenger katter mosjon for å holde seg sunne og friske. De vil nok imidlertid ikke bli faste gjester på treningssenteret.

Utekatter

Et par uker etter at kattungen har fått sin andre runde med vaksinasjoner, kan du bestemme deg for at du skal slippe den ut av huset. I dette tilfellet trenger du ikke å bekymre deg om at den får for lite mosjon. Kattungen vil instinktivt streife rundt, jakte, klatre og utforske, og samtidig få masse mosjon.

Innekatter

Flere og flere beslutter å holde katten innendørs til enhver tid. Grunnen til dette kan være at de bor i en leilighet uten hage eller i et område med høy trafikk.

Hvis du har bestemt at katten din skal leve innendørs, må du anstrenge deg litt mer for å sikre at den får utslipp for sine naturlige rovdyrinstinkter som jakt, klatring og kloring. Den har også behov for mosjon for å holde seg sunn og frisk. Begge disse behovene kan oppfylles gjennom lek. Alle katter elsker å leke, men for innekatter er det livsviktig.

De beste lekene og leketøyene oppmuntrer katten til å ligge på lur, gå til angrep, jage og slå gjenstander med poten på en trygg måte. Den elsker leker som rører på seg, så de som henger på en snor er alltid en stor suksess. Du kan også kjøpe mekaniske leketøy som kattungen kan jage rundt i huset. Eller hva med et leketøy fylt med kattemynte? Noen katter er ville etter disse. Kattungen vil også elske å klatre og gjemme seg, og du kan kjøpe aktivitetssentre til dette formål, men pappesker er et rimeligere alternativ. Og glem ikke klorestokken, som kan trene musklene i kattungens skuldre og rygg og beskytte møblene dine på samme tid!

Husk at katter er intelligente og har lett for å kjede seg. Det er derfor lurt å av og til skifte ut leketøyene du gir kattungen.

I tillegg til å gi katten stimulerende leketøy, skal du ha som mål å leke interaktivt med kattungen i minst 20 minutter hver dag. Dette vil hjelpe med å holde musklene faste og leddene fleksible. Det er også viktig kvalitetstid for deg og katten.

Fete katter

Et annet nøkkelelement når det gjelder kattungens helse er å sørge for at den ikke blir overvektig. Norske hunder og katter blir fetere og fetere, og noen eksperter mener at så mange som 50 % av kattene i landet sleper rundt på mer vekt enn de burde. For å forhindre at kattungen din blir en del av denne deprimerende statistikken, kan du følge noen enkle retningslinjer.

For det første skal du gi kattungen et velbalansert fôr som Hill's Science Plan Kitten eller Hill's Science Plan Nature's Best Kitten. Følg fôringsveiledningen på emballasjen med hensyn til hvor mye du skal gi daglig.

Gi ikke kattungen godsaker. En kjeks for en katt er det samme som om vi spiste en hel pakke (Hill's forskning). Hvis du vil gi kattungen noe godt, skal du bruke godbiter som er beregnet på katter, og regne disse med i kattens daglige fôringsmengde.

Sørg for at katten får masse mosjon.

Hold øye med kattungens vekt. Hvis du merker at den kryper oppover, skal du forhøre deg med veterinæren, som kan anbefale et spesielt fôr som Hill's Prescription Diet.

Kattungens effekt på din helse

Mens vi snakker om helse og sunnhet, visste du at det faktisk er godt for din helse og velvære å ha en katt? Forskning viser for eksempel at det å kjæle med en katt kan få blodtrykket til å synke.

Dette er kanskje ikke noen stor overraskelse for deg. Tross alt har du vel ikke bruk for alle forskerne til å fortelle deg hvor godt du har det sammen med katten din?

[ ↑ skip to content ↑ ]