[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Å vokse opp

Kattungen din vokser opp

Når kattungen er seks måneder gammel har den nådd cirka tre fjerdedeler av sin voksne størrelse, men ikke la deg lure av dens ytre! Kattungen ser kanskje voksen ut, men den vil ikke oppføre seg deretter (i likhet med en tenåring). Lek og rampestreker er det den liker best.

Du skal fremdeles fôre kattungen din med spesielt sammensatt kattungefôr. Det vil ta en stund før den er klar til å få voksenfôr.

Når kattungen er seks måneder gammel, skal den ha sin siste månedlige ormekur. Fra nå av skal den kun ha ormekur hver tredje måned (eller hver sjette hvis det bare er én katt i huset) i resten av livet for å beskytte den mot parasitter. Husk at hvis du oppdager lopper på katten, er det viktig at den også behandles mot orm.

Noe annet du skal overveie er å pusse tennene til kattungen. Hvis du ikke allerede fått for vane å gjøre dette et par ganger i uken, skal du starte nå. Kattungen har fått alle sine voksne tenner nå og skal ha dem en stund, så jo tidligere den blir vant til det, desto bedre.

Når katten er mellom seks og ti måneder, vil den gradvis bli kjønnsmoden, så hvis du ikke planlegger å avle, bør du få den kastrert.

Når katten er ett år gammel, er den offisielt voksen. Be veterinæren om en forebyggende helseundersøkelse for å sikre at den utvikler seg riktig.

Overgang til voksenfôr

Selv om kattungen din ser voksen ut fra seks måneders alder, skal du fortsette å gi den spesielt sammensatt kattungefôr til den er ett år. Deretter kan du gradvis begynne å gi den "voksenfôr" som Hill's Science Plan Feline Adult og Hill’s Science PlanHill's Science Plan Nature's Best Adult. Hvis katten er blitt kastrert, kan den imidlertid få

[ ↑ skip to content ↑ ]