[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Fullvoksen og i form

CatVed ettårs-alderen er din kattunge blitt en voksen katt. Den kan forsatt oppføre seg som en lekelysten kattunge, men behovene til katten er endret. Når den nå er fullt utvokst, trenger den et voksenfôr som tilfører den næringen og de vitaminene og mineralene som den trenger.

Voksne katter bruker ikke så mye energi som kattunger, så hvis katten har tilgang til mat hele tiden kan den bli overvektig. Dyrlegen vil gi deg råd angående fôring av katten og anbefale et passende fôr. Det er lurt å venne den gradvis av fra kattungefôret til det nye voksenfôret, over en periode på 5-7 dager, slik at den kan venne seg til den nye smaken og konsistensen.

Hvis du ikke har planer om at katten skal være i avl, bør du vurdere å få den kastrert. Kastrering har mange fordeler for kattens helse, så spør dyrlegen om dette. Kastrerte katter har imidlertid en større sjanse for å legge på seg. Når katten er kastrert, har stoffskiftet en tendens til å avta. Dette medfører at den ikke trenger så mange kalorier. Det finnes spesielle fôrtyper som kan bidra til å forebygge vektøkning hos katten etter kastrering, som f.eks.Hills™ Science Plan™ Neutered Cat.

Din dyrlege vil også anbefale en revaksinering av katten når den er 14 måneder gammel for å sikre at kattens immunitet mot sykdommer opprettholdes. Dette er også en god anledning til å kontrollere at orme- og loppekurene (loppekurer er vanligvis ikke nødvendig i Norge) er oppdatert og at den er beskyttet mot dette.

[ ↑ skip to content ↑ ]