[ ↓ skip to navigation ↓ ]

Helsesjekk etter 6 mnd

6 måneders helsesjekk for kattungen

Når kattungen er seks måneder gammel, anbefaler vi at du bestiller en time til den hos dyrlegen slik at den kan få en grundig helsesjekk. Dyrlegen vil kontrollere at kattungen utvikler seg og vokser slik den skal, han/hun vil kontrollere vekten og utføre en generell vurdering av kattens helsetilstand.

Rolig kattunge

Hvis du har vent din kattunge til å være i sitt kattebur når dere er ute på reise, vil den gå inn i buret uten problemer. Et behagelig teppe og en favorittleke kan bidra til at den lettere slår seg til ro. Hvis den er spesielt urolig, kan en dusj med en spesiell beroligende feromonspray i buret ha en svært god effekt.

Når du over tid har vent katten din til å bli stelt og lekt med, liker den sikkert å bli berørt. Du kan likevel ta med noen smakfulle godbiter slik at katten blir oppmuntret til å oppføre seg bra hos dyrlegen. Dette vil virke betryggende på den og medvirke til at den lærer seg at en tur til dyrlegen er en positiv opplevelse, både for henne og deg.

Hva skjer hos dyrlegen?

Dyrlegen vil veie kattungen for å kontrollere at den vokser og utvikler seg i riktig tempo og gi deg beskjed hvis du må foreta endringer i fôringsmengden. Under kontrollen vil dyrlegen undersøke kattungens øyne, ører, poter og tenner grundig. Kattungens permanente tenner bør på dette alderstrinnet være kommet frem. Melketenner vil naturlig felles for å gjøre plass til de permanente tennene, men hvis dette ikke har skjedd vil dyrlegen gi deg råd om hva som må gjøres. Dyrlegen vil også spørre deg om hvilket system du har benyttet for orme- og loppekurer, og vil anbefale fremtidig behandling hvis nødvendig.

Hvilket fôr bør kattungen få?

Dyrlegen vil være interessert i å vite hvilkent r du gir kattungen og vil gi deg råd om eventuelle endringer som kan være nødvendig eller anbefalt. Han/hun kan anbefale produkter somta Hill's Science Plan Neutered (space) Cat hvis din kattunge allerede er blitt kastrert.

Still gjerne spørsmål

Kontrollen ved kattens 6-måneders alder er en god anledning til å stille dyrlegen aktuelle spørsmål. Du kan stille spørsmål om kastrering, siden 6-måneders alderen er den rette alderen for en slik operasjon. Kastrering er en av de beste tingene du kan gjøre for kattungens helse. Hvis du har en hannkatt, vil alle territorielle vaner forsvinne når den er kastrert, slik som skvetting, tendenser til å streife og til å slåss med andre katter. Hos hunnkatter vil kastrering bidra til å redusere risikoen for infeksjoner i livmoren og svulster i pattene.

En annen ting du bør vurdere er å få implantert en mikrobrikke i katten. Denne ørlille, usynlige innretningen er enkel å sette inn og vil gi deg trygghet for at katten lett vil kunne finnes igjen hvis den går seg bort.

Dyreforsikring

Hvis du ikke har tegnet en allerede, bør du vurdere å gjøre det. Det kan være betryggende å vite at du er dekket for ethvert helseproblem som kan oppstå for katten din i fremtiden. Husk bare å lese det som står med liten skrift før du kjøper forsikringen, og sjekk at det er den rette polisen for deg.

[ ↑ skip to content ↑ ]